Ναυτιλία

M/MARITIME: Σε πλήρη ανάπτυξη το ναυπηγικό της πρόγραμμα

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Πριν από έναν μήνα έγινε η τελετή καθέλκυσης νεότευκτου φορτηγού πλοίου τύπου handysize και αναμένεται η παράδοση συνολικά τριών πλοίων

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ναυπηγικό πρόγραμμα της ναυτιλιακής εταιρείας M/MARITIME. Πριν από περίπου έναν μήνα έγινε η τελετή καθέλκυσης νεότευκτου φορτηγού πλοίου (Hull no 765) τύπου handysize, χωρητικότητας 37.000 τόνων dw στα Saiki Heavy Industries Onomichi Dockyard.

Η εταιρεία αναμένει την παράδοση συνολικά τριών νεότευκτων handysize φορτηγών από τα συγκεκριμένη γιαπωνέζικη γιάρδα. Η ονοματοδοσία του Hull 765- θα γίνει μόλις παραδοθεί στη M/MARITIME στις αρχές Μαρτίου του 2019. Μέσα στο 2019 και το 2020 θα παραλάβει τα άλλα δυο αδελφά φορτηγά πλοία τύπου handysize.

M-Maritime_2-Μυτιληναίος.jpg

Η εταιρεία συστάθηκε το 2016 και διαθέτει στόλο από επτά φορτηγά πλοία. Διαχειρίζεται στόλο από φορτηγά πλοία χωρητικότητας από 30.000 τόνους έως 64.000. Η M/Maritime Corp. τρέχει ναυπηγικό πρόγραμμα για έξι πλοία εκ των οποίων δύο ultramax και τέσσερα handysize τα οποία θα έχουν παραδοθεί έως το 2020.

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2019 θα παραλάβει δύο ultramax ενώ το ναυπηγικό της πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020. Έγινε ήδη η τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας που σηματοδοτεί την έναρξη ναυπήγησης των πλοίων.