Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της μεικτής επιτροπής ΣΣΕ ΠΝΟ/Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, όπου και εξετάστηκαν τα εκκρεμή ζητήματα της διανυκτερεύσεως και της αμοιβής των εξπρές δρομολογίων.

Μετά την ανταλλαγή των απόψεων της κάθε πλευράς, έγιναν αμοιβαία αποδεκτά, ότι δεν δύναται να νοείται διανυκτέρευση διάρκειας 10 ωρών και ότι σε περίπτωση μη χορήγησης της διανυκτέρευσης, θα καταβάλλεται η προβλεπόμενη από την ΣΣΕ αποζημίωση.

Σε σχέση με το θέμα των εξπρές δρομολογίων αποφασίστηκε, ότι η προβλεπόμενη από το άρθρο 33 της ΣΣΕ αποζημίωση, δηλαδή το 1/30 των συνολικών μηνιαίων αποδοχών, θα υπολογίζεται εφ’ όλων των τακτικών μηνιαίων αποδοχών συμπεριλαμβανομένων της αναλογίας δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας δηλαδή επί όλων των αποδοχών όπως αναφέρονται στο εξοφλητικό (pay) του Ναυτικού.

Οι διευκρινίσεις αυτές αποφασίσθηκε να ενσωματωθούν στην επόμενη ΣΣΕ, ενώ παράλληλα η Ομοσπονδία διεμήνυσε στα μέλη του ΣΕΕΝ ότι η εφαρμογή τους θα διαπιστώνεται από συνεχείς τακτικούς και έκτακτους ελέγχους της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε ακόμη

Πατέλης – Μεγάλου: Στο σωστό μονοπάτι τράπεζες και οικονομία – Η πρόοδος και οι προοπτικές

Γιατί η οικογένεια Μιχαλόπουλου απέκτησε σχεδόν 30.000 στρέμματα στην Ίο – Νέες επενδύσεις €220 εκατ. (pics)

Φυσικό αέριο: Ο ρόλος της Ρωσίας – Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ