search icon

Ναυτιλία

Πόλυς Β. Χατζηιωάννου: Σε εξέλιξη πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της Safe Bulkers

Όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο κατά την οποία η ναυλαγορά ξηρού φορτίου κάνει ιστορικά ανόδου

Σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου της βρίσκεται η εισηγμένη στη χρηματαγορά της Νέας Υόρκης (NYSE) Safe Bulkers, Inc. συμφερόντων τoυ Πόλυς Βάσου Χατζηιωάννου.

Καταρχήν αγόρασε το ναυπηγήσεως 2013 στην Ιαπωνία, φορτηγό Panamax χωρητικότητας 78.000 τόνων έναντι 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πλοίο θα παραδοθεί στην εταιρεία τον Αύγουστο του 2021. Η αγορά έγινε με ρευστό της εταιρείες. Νωρίτερα είχε αποκτήσει δύο ακόμη Panamax πλοία, ένα ναυπηγήσεως 2011 και ένα 2013 ιαπωνικών συμφερόντων. Την ίδια ώρα πούλησε πέντε φορτηγά πλοία παλαιότερης ηλικίας τρία Panamax και δύο Kamsarmax.

Παράλληλα η εταιρεία έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τέσσερα πλοία εκ των οποίων τρία είναι Panamax και ένα Kamsarmax.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, δρ Λουκάς Μπαρμπαρής δήλωσε: «Αυτή η νέα απόκτηση πλοίου αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας να ανανεώσουμε σταδιακά τον στόλο μας μέσω επιλεκτικής απόκτησης νεότερων μεταχειρισμένων, ναυπηγημένων στην Ιαπωνία, που αντικαθιστούν παλαιότερα πλοία ή κινεζικής ναυπήγησης πλοία. Το βασικό μέρος της στρατηγικής ανανέωσης παραμένει η απόκτηση προηγμένων σχεδιαστικά και ενεργειακά αποδοτικά νεότευκτα. ”

Όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο κατά την οποία η ναυλαγορά ξηρού φορτίου κάνει ιστορικά ανόδου.

Exit mobile version