search icon

Ναυτιλία

Συγχωνεύονται οι εταιρείες δεξαμενόπλοιων International Seaways Inc. και Diamond S Shipping Inc.

Τον Νοέμβριο του 2018 πραγματοποιήθηκε το spin-off του στόλου των crude και product tankers της Capital Product Partners του Ευάγγελου Μαρινάκη με την Diamond S Shipping Holdings

Σε συμφωνία συγχώνευσης μέσω ανταλλαγής μετοχών προχώρησαν οι εισηγμένες στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακές εταιρείες διαχείρισης δεξαμενόπλοιων, εκ των κορυφαίων του κλάδου.

Πρόκειται για την International Seaways Inc. και την Diamond S Shipping Inc. Τον Νοέμβριο του 2018 πραγματοποιήθηκε το spin-off του στόλου των crude και product tankers της Capital Product Partners του Ευάγγελου Μαρινάκη με την Diamond S Shipping Holdings.

Η ενοποιημένη εταιρεία θα έχει στόλο 100 πλοίων, έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων και θα απασχολεί 2.200 εργαζομένους. Θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές εταιρεία δεξαμενόπλοιων με βάση αριθμό πλοίων και η τρίτη μεγαλύτερη με βάση τη χωρητικότητα σε dw τόνους.

Οι μέτοχοι της International Seaways και της Diamond S Shipping Inc. θα κατέχουν στην εταρεία που προκύπτει από τη συγχώνευση  ποσοστό 55,75% και 44,25%. Οι μέτοχοι της Diamond S θα λάβουν 0,55375 μετοχές της Ιnternational Seaways για κάθε μία κοινή μετοχή της Diamond S.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Γιατί θα είναι «βασιλιάδες» και το 2021 οι «σουπερμαρκετάδες»

Google: Προσέφερε $60.000 σε καθηγητή πανεπιστημίου και εκείνος την απέρριψε – Δείτε γιατί

Reuters: Στην Τουρκία στρέφονται στα κρυπτονομίσματα μετά την κατρακύλα της λίρας

 

Exit mobile version