Ένα νεότευκτο υπερπολυτελές πλοίο κρουαζιέρας υψηλών ποιοτικών στάνταρντ θα πλέει φέτος στις Ελληνικές θάλασσες ενισχύοντας το δυναμική του κλάδου στη χώρα. Ο λόγος για το Silver Moon, το νεόκτιστο πλοίο της  εταιρίας Silversea Cruises, που εξειδικεύεται στα ταξίδια υψηλών απαιτήσεων.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και θα ξεκινήσει φέτος για πρώτη φορά κρουαζιέρες από Πειραιά στις 18/6 με σταθμούς νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και το Ισραήλ. Ήδη για τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατέπλευσε στο Ηράκλειο στις 10/5.

Μαζί με το Silver Explorer, ένα άλλο πλοίο της εταιρίας που έχει αφιχθεί στο Ηράκλειο από τις 16/4, σε ειδική εκδήλωση  το Σάββατο 15/5 στις  19.00 θα παρουσιαστούν σε επίσημη εκδήλωση παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη,  του Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κρατικών και τοπικών φορέων στο λιμάνι της Σούδας.

Σημειώνεται ότι φέτος με τέσσερα κρουαζιερόπλοια, αντί ενός τα προηγούμενα χρόνια,   θα κάνει home porting στην Ελλάδα η Silversea Cruises με 60 αναχωρήσεις από Πειραιά και άλλες  30 από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο σχεδιασμός φέτος της Silversea Cruises,  που εξειδικεύεται στις luxury κρουαζιέρες, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης, αποτελεί έκφραση εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα την ελληνική κρουαζιέρα. «Η εταιρία δείχνει έμπρακτα την προτίμησή της στη χώρα, που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική τα απόμενα χρόνια στις υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες» αναφέρει ο κ. Αλμπέρτης ενώ σημειώνει ότι ήδη  η ζήτηση και από τους πελάτες της από μεγάλες αγορές  είναι υψηλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις άνοιξε το πρώτο πλάνο ταξιδιού ουσιαστικά έκλεισε με κρατήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πλοίο της Silversea Cruises που θα ξεκινήσει κρουαζιέρες από το λιμάνι  του Πειραιά θα είναι το  Silver Moon στις 18 Ιουνίου, και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα τρία πλοία και συγκεκριμένα τα Silver Explorer, Silver Spirit και Silver Shadow,  με την τελευταία αναχώρηση να προγραμματίζεται για το Νοέμβριο φέτος. Συνολικά σε σύγκριση με άλλες  χρονιές η Silversea Cruises αυξάνει τα calls στα ελληνικά λιμάνια κατά 100%.

Σύμφωνα  με τον Γιάννη Γελασάκη, ναυτικό πράκτορα της Silver Sea Cruises  «η παρουσία τεσσάρων πλοίων της εταιρία στα Ελληνικά νερά δημιουργεί ισχυρή βάση για ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού σε μια δύσκολη περίοδο αλλά και τόνωσης της κίνησης σε λιμάνια της χώρας, που δεν είναι και συνήθεις προορισμοί της κρουαζιέρας».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναμένεται να συμπεριλάβει πάνω από 20 νέους προορισμούς στην Ελλάδα όπως π.χ. τη Σύρο, εκτός από τα συνηθισμένα λιμάνια που είναι η Σαντορίνη,. Μύκονος, Ρόδος, Κέρκυρα κ.λ.π. .

Αξίζει να επισημανθεί ότι, όπως αναφέρει ο Σπύρος Αλμπέρτης, η Silversea Cruises προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ταξιδιού με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά και αναφορές στις κουλτούρες των χωρών όπου βρίσκεται προβάλλοντας τους προορισμούς αλλά και δίνοντας υπεραξία σε όλη τη συνδεόμενη αλυσίδα αξίας. Να σημειωθεί ότι βάσης στοιχεία της εταιρίας κάθε επισκέπτης της ξοδεύει περίπου 300 έως 400 δολ ανά λιμάνι, εξαιρουμένων  των δαπανών για τις εκδρομές

Όπως αναφέρεται, επίσης,  η  Silver Seas Cruises εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από το κορονοϊό  ακολουθώντας τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα αμερικάνικα πρωτόκολλα ενώ θα διαθέτει και «πλοίο καραντίνας» για το προσωπικό της εταιρείας.

Επίσης το πλήρωμα και οι επισκέπτες που εμβολιάσθηκαν θα πρέπει να έχουν και αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ θα κάνουν και self test πριν την επιβίβαση στο πλοίο.  Επιπλέον  στο πλοίο όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμα  θα φοράνε μάσκες, θα τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ενώ βέβαια και το πλοίο θα λειτουργεί με το 75% της συνολικής χωρητικότητας.

Επιπλέον στις εκδρομές θα τηρηθεί το σχέδιο της bubble shorex και με βάση την κατάσταση στα νησιά σε μεταγενέστερο στάδιο μπορεί να επιτραπούν οι ελεύθερες αποβιβάσεις στα λιμάνια.

Σημειώνεται ότι η Silversea Cruises εξειδικεύεται στις Ultra Luxury κρουαζιέρες και ανήκει στον Όμιλο της  Royal Caribbean. Διαθέτει 10 κρουαζιερόπλοια πολυτελείας και «πιάνει» 900 λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα της TUI, η τζάμπα βίλα του Lakis στη Μύκονο και το νέο σκάφος του Γιώργου 

Αγορά: «Restart» με κρυφό όπλο τα €22,5 δισ. των νέων καταθέσεων

Τα καλύτερα μέρη στον πλανήτη για να αγοράσουν ακίνητο οι εργένηδες (ΠΙΝΑΚΕΣ)