Ναυτιλία

Στο «στόχαστρο» του Πατούλη και του Συνηγόρου του Πολίτη το έργο για τη νέα προβλήτα κρουαζιέρας στον Πειραιά

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Δύο έγγραφα για τα έργα επέκτασης του επιβατηγού λιμένα του Πειραιά, δηλαδή της κατασκευής νέας προβλήτας για την κρουαζιέρας

Φουρτούνες προκάλεσαν στον ΟΛΠ δύο έγγραφα που αφορούν τα έργα επέκτασης του επιβατηγού λιμένα του Πειραιά, δηλαδή της κατασκευής νέας προβλήτας για την κρουαζιέρας.

Καταρχήν ο Περιφερειάρχης Αττικής , Γιώργος Πατούλης με επιστολή του προς  το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφού αναφέρει ότι το έργο διαθέτει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και εγκρίσεις,  ρωτά εάν μπορούν να σταματήσουν τα έργα ώστε να περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής η μελέτη ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων που υποβλήθηκε από την ΟΛΠ ΑΕ για το σύνολο των έργων που θα γίνουν στο λιμάνι. Η πανδημία απέτρεψε την εισαγωγή της μελέτης στο συμβούλιο όλο αυτόν τον καιρό.

Παράλληλα, χθες, με έγγραφό του ο Συνήγορος του Πολίτη με έγγραφό του το οποίο εστάλη στα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι « η έναρξη των έργων επέκτασης του επιβατικού λιμένα [Νότια πλευρά – α’ φάση] στον Πειραιά είναι τουλάχιστον, αμφίβολης νομιμότητας. Θα πρέπει να σταθμιστεί η αναβολή κάθε περαιτέρω παρέμβασης έως την έγκριση της ΣΜΠΕ και της νέας ΑΕΠΟ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των φορέων, ιδίως της τοπικής αυτοδιοίκησης και διασφαλίζοντας στον μέγιστο βαθμό την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.»

Aπάντηση Πλακιωτάκη

Επιστολή – απάντηση προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως επισήμανε στην επιστολή του ο κ. Πλακιωτάκης, «το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται έχοντας όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και εγκρίσεις που απαιτούνται» σημειώνοντας ότι και ο ίδιος ο κ. Πατούλης, αναγνωρίζει, καθώς συμπεριέλαβε στην επιστολή του (28/4/2020), τις σχετικές αποφάσεις.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι είναι διαθέσιμος προκειμένου να οριστεί συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Αττικής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Απόρρητο Απόρρητο