Ναυτιλία

SYROS SHIPYARDS: «Η δεξαμενή Νο.1 του ναυπηγείου Σύρου δεν βυθίστηκε»

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Βυθίστηκε είπαν οι κάτοικοι, δεν βυθίστηκε απαντάει η SYROS SHIPYARDS SA.

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Την περασμένη Κυριακή η δεξαμενή Νο.1 (Βιολάντω Ν. Γουλανδρή) του Νεωρίου έκατσε στον πυθμένα. Βυθίστηκε είπαν οι κάτοικοι, δεν βυθίστηκε απαντάει η SYROS SHIPYARDS SA.

Στην αρχή πολλοί έκαναν λόγο για βύθιση λόγω κακής συντήρησης της δεξαμενής την οποία είχε αγοράσει από τη Γερμανία το 1972 ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής. Πρόκειται για τη μεγάλη δεξαμενή των ναυπηγείο, έξι χρόνια παλαιότερη από τη δεύτερη που υπάρχεις στις εγκαταστάσεις.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε κάποιο άλλο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX SYROS SHIPYARDS SA Πάνος Ξενοκώστας έκανε λόγο για το τεχνικό πρόβλημα και με ανακοίνωση έδωσε μία άλλη εκδοχή της ιστορίας:

«Έχοντας την υποχρέωση απέναντι στους πελάτες μας και στην κοινή γνώμη, αλλά και θέλοντας να δώσουμε και ένα τέλος στην παραφιλολογία και στις φήμες που γεννήθηκαν και διαδόθηκαν σήμερα, σας ενημερώνουμε ότι η δεξαμενή Νο.1 (Βιολάντω Ν. Γουλανδρή) του ναυπηγείου μας δεν βυθίστηκε.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιούσαμε εχθές 22/4/2018 προκειμένου να εκδοθεί πιστοποίηση κλάσης, παρουσιάστηκε ένα απρόβλεπτο τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα απάντλησης υδάτων.

Με σκοπό να μην προκληθεί αστάθεια και κίνδυνος για την δεξαμενή μας, αποφασίσαμε να την ακουμπήσουμε στον ρηχό πυθμένα και έχοντας επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας τα ζωτικά σημεία της, έως ότου να έρθει συνεργείο για την ανέλκυσή της και την αποκατάστασή της τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η δεξαμενή Νο.1 (Βιολάντω Ν. Γουλανδρή) θα συνεχίσει πολύ σύντομα να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους αξιότιμους πελάτες μας και να παρέχει το πάντα υψηλό επίπεδο παροχών στη Διεθνή και Ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζουμε δε, σε άσπονδους φίλους των Ελληνικών Ναυπηγείων, πως η χαρά τους από την παράταση του χρόνου επισκευής της δεξαμενής Νο.1, στην οποία έχουν γίνει επισκευές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα είναι πρόσκαιρη και ο δρόμος Ανάστασης της Ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας δεν γυρίζει πίσω.

Σε συνδυασμό δε, με περίεργες «διαρροές» σε πελάτες μας την προηγούμενη εβδομάδα, ενημερώνουμε πως και ειδικοί εμπειρογνώμονες θα μεταβούν στο Νεώριο για τα αίτια του «απρόβλεπτου» τεχνικού προβλήματος, αλλά και η ασφάλεια του χώρου θα ενταθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».