Τον τέως πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη τίμησε το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την προσφορά του στην ελληνική εμπορική ναυτιλία και στην ελληνική κοινωνία. Την τιμητική πλακέτα έδωσε στον Θεόδωρο Βενιάμη ο πρόεδρος του ΝΕΕ, δρ Γιώργος Πατέρας, ο οποίος στην προσφώνησή του ανέφερε:

« Το ΔΣ αποφάσισε σήμερα να τιμήσει τον Θεόδωρο Βενιάμη για τις πολλές και σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε στον εφοπλισμό και στη Ναυτιλία ευρύτερα. Δεκατρία χρόνια ως πρόεδρος της ΕΕΕ στα έξι συνεργάστηκα με τον Θεόδωρο Βενιάμη. Άκουγα πάντα τη συμβουλή σου κα απολάμβανα τη φιλία σου. Οικογενειάρχης.

Ένας άνθρωπος με πάθος που έκανε δουλειά στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που κοίταζε μόνο πώς να βοηθήσει εμάς ως ΝΕΕ αλλά και ελληνική εμπορική ναυτιλία. Αισθανόμασταν όλοι πως ήμασταν οικογένειά του. Δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω. Χαίρομαι που είμαστε φίλοι. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ».

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Βενιάμης είπε: «Διαχρονικά δεν ήμουν λάτρης του να πάρω κάποια βραβεία και κάποιες διακρίσεις. Ο Γιώργος όντως είναι φίλος μου. Όλα αυτά τα χρόνια τουλάχιστον προσπαθήσαμε και πετύχαμε μία συνολική πολιτική. Θα ήθελα να πω ό,τι έκανα το έκανα με αγάπη, αφοσίωση και πίστη, υπομονή, επιμονή. Πολλές φορές ήρθα σε σύγκρουση με υπουργούς, Αρχηγούς.

Αυτό όμως πάντοτε το έκανα για το καλό της εμπορικής ναυτιλίας. Είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Μελίνα Τραυλού και μαζί θα πετύχουν περισσότερα. Διότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τη ναυτιλία τις επόμενες χρονιές. Έχουμε πολλά να αντιμετωπίσουμε. Η πρόεδρος με το ΔΣ της ΕΕΕ και τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου θα ξεπεράσουν οποιαδήποτε προβλήματα έρθουν τις επόμενες χρονιές».

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρονικές απάτες: Με sms ή κλήση η χρήση κάρτας πάνω από 1.000 ευρώ

Αγορά δύο ταχυτήτων στα δεξαμενόπλοια προκάλεσαν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

ΙΟΒΕ: Κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης – Ανησυχία λόγω εκλογών (πίνακας)