Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την προαγωγή του Λούις Σόλα, πρώην μεσίτη πλοίων και γιοτ, στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Ναυτιλιακής Επιτροπής (FMC), της βασικής ρυθμιστικής αρχής για τη διεθνή ναυτιλία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Σόλα, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως επίτροπος της Επιτροπής από το 2019, διαδέχεται τον Ντάνιελ Μαφέι, ο οποίος θα συνεχίσει να υπηρετεί ως επίτροπος μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2027. Ο Μαφέι είχε διοριστεί πρόεδρος της Επιτροπής από τον πρώην πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2021, ενώ η πρώτη του θητεία στην FMC ξεκίνησε το 2016 με διορισμό από τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Σόλα, με καταγωγή από το Μαϊάμι, έχει μακρά εμπειρία στον ναυτιλιακό τομέα, καθώς υπηρέτησε για πάνω από μία δεκαετία ως μεσίτης πλοίων και mega-yachts. Στο παρελθόν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Evermarine και κατείχε θέσεις στις Northrop & Johnson και Camper & Nicholsons. Επιπλέον, υπηρέτησε ως επίτροπος στο Συμβούλιο Πιλότων της Φλόριντα, όπου ήταν υπεύθυνος για την αδειοδότηση και την εποπτεία των λιμενικών πιλότων, καθώς και για τη συμμετοχή σε έρευνες θαλάσσιων ατυχημάτων.
Παράλληλα, έχει θητεύσει στον αμερικανικό στρατό, ενώ πρόσφατα έκανε αναφορά στα επαγγελματικά του επιτεύγματα μέσω ανάρτησής του στο LinkedIn, δηλώνοντας ότι αισθάνεται πως οι κόποι του δικαιώνονται.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην FMC, έχει εκφράσει στήριξη στις πολιτικές του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέρ των ορυκτών καυσίμων. Στη Σύνοδο Κορυφής LNG Bunkering, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στο Φορτ Λόντερντεϊλ, είχε δηλώσει ότι «ο πόλεμος κατά των ορυκτών καυσίμων έχει τελειώσει» και άσκησε κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν που αποθαρρύνουν τη χρηματοδότηση ενεργειακών υποδομών.
Με την ανάληψη της θέσης του προέδρου, ο Σόλα έχει προτείνει τη δημιουργία ενός αμερικανικού προγράμματος χρηματοδότησης διεθνών εμπορικών υποδομών, αντίστοιχου με την κινεζική πρωτοβουλία «Ζώνη και Δρόμος».
Ο νέος ρόλος του Σόλα σηματοδοτεί τη συνέχιση της πολιτικής του Τραμπ για την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο.
Διαβάστε ακόμα
«Καμπανάκι» ΣΕΒ για τη θωράκιση των επιχειρήσεων απέναντι στο ενεργειακό κόστος
Έρχεται νόμος για επέκταση του συστήματος IRIS στο σύνολο των επιχειρήσεων
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.