Οικονομία

Στερνό ταξίδι για τον Τάκη Σαρακάκη, πρόεδρο του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη

  • Anastasis Giabanis


Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Δημήτρης (Τάκης) Σαρακάκης. Ο εκλιπών, από το 1975 πρωταγωνίστησε στον χώρο του αυτοκινήτου, ενώ είχε στο ενεργητικό του και άλλες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Δημήτρης (Τάκης) Σαρακάκης.

Ο εκλιπών, από το 1975 πρωταγωνίστησε στον χώρο του αυτοκινήτου, ενώ είχε στο ενεργητικό του και άλλες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τα τελευταία χρόνια είχε παραδώσει τα ηνία του Ομίλου στα τρία παιδιά του, τον Ιωάννη, τον Δημήτριο-Φραγκίσκο και τον Αλέξανδρο.

Το 2012 ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, συμπλήρωσε 90 χρόνια παρουσίας, με κυριότερη δραστηριότητα στον χώρο της αυτοκίνησης.

Εκπροσωπεί τις εταιρείες: Honda, Volvo, Mitsubishi Motors, Mitsubishi Fuso (φορτηγά), Renault Trucks (επαγγελματικά οχήματα), Komatsu/Komatsu Forklift (μηχανήματα έργων και ανυψωτικά μηχανήματα), Hiab (γερανοί), Tadano (γερανοί), DuPont (χρώματα αυτοκινήτων και βιομηχανικά χημικά), Heli (ανυψωτικά μηχανήματα), OMG (ανυψωτικά μηχανήματα) και SDMO (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη).

Η κηδεία του Τάκη Σαρακάκη θα γίνει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, στις 10:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Για τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του εκλιπόντος έκανε δηλώσεις ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης: «Έχασε τη μάχη με το θάνατο ένας ακόμα μεγάλος ευπατρίδης, ο Τάκης Σαρακάκης, τελευταίος των ιδρυτών του μεγάλου ομίλου Σαρακάκη, που προσέφερε πολλά στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Ο Τάκης Σαρακάκης, υπήρξε σεμνός, μετριοπαθής, οργανωτικός και μετέδιδε πνεύμα εργατικότητας και ευθύνης στα στελέχη του. Προσέφερε πολλά στην πατρίδα και η απώλειά του έρχεται σε μία στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη της προσφοράς  τέτοιων πατριωτών.

»Αφήνει πίσω του τρείς εξαίρετους διαδόχους τον Γιάννη, τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο, που διέπονται από τα ίδια χαρίσματα με εκείνα του πατέρα τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».