Του Δημήτρη Παφίλα
«Βούλιαξαν» οι τραπεζικές μετοχές για μια ακόμη φορά, ωστόσο πραγματοποιήθηκε σημαντικό rebound στο τέλος με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με πτώση 0,50% στις 968,29 μονάδες.
Η αγορά έχανε πάνω από 1%, ωστόσο στις δημοπρασίες οι αλλαγές τιμών σε Εθνική και Alpha μείωσαν την πτώση, η οποία δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για τις τράπεζες και την μη αλλαγή όρων της ανακεφαλαιοποίησης.
Και το γύρισμα, συνοδεύθηκε από υψηλές συναλλαγές στις τράπεζες, καθώς στην μετοχή της Alpha Bank διακινήθηκε το 1,01% και την Εθνική το 0,85%. Οι συναλλαγές αποδίδονται στην φυγή των Funds, μετά την έξοδο των τραπεζικών μετοχών από δείκτες του Ftse.
Αύριο, λήγουν μια σειρά από παράγωγα και σε συνδυασμό με την φυγή των Funds θα δημιουργηθεί ένα άκρως ενδιαφέρον περιβάλλον, για τους traders.
Mε βουτιά 7,73% η Alpha Bank, ενώ η Εθνική έκλεισε στα 0,774 ευρώ με πτώση 0,51%. Πάνω από 6% η βουτιά σε Τράπεζα; Πειραιώς και την Εurobank. Πάνω από 2% η πτώση σε ΔΕΗ και Τέρνα ενώ η Motor Oil έχασε 3%. Με κέρδη 0,69% ο ΟΤΕ και 0,65% ο ΟΠΑΠ , μετοχές που συγκράτησαν τα κέρδη. Στα 83,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές, δηλάδή σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.