(upd)Την καλύτερη επίδοσή της τους τελευταίους δύο μήνες σημείωσε τη Δευτέρα η μετοχή της  Αpple, εν μέσω ενδείξεων ότι η εταιρεία θα ενισχύσει τις δραστηριότητές της αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο παραγωγής σε ένα νέο κύκλο προϊόντων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η μετοχή κέρδισε 3,3% στα 409,6 δολάρια  πετυχαίνοντας την πρώτη ημέρα με άνοδο άνω του 3% από τις 29 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή της μετοχής βούτηξε κάτω από τα 400 δολάρια και μάλιστα για δεύτερη φορά το τελευταίο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας με την TSMC για την κατασκευή των επεξεργαστών των μελλοντικών iPhone και iPad. Δηλαδή των μοντέλων που θα ακολουθήσουν μετά το iPhone 5S και το iPad 5.

Η συνεργασία δείχνει την προσπάθεια της Apple να ανεξαρτητοποιηθεί από την Samsung, αφού μέχρι σήμερα οι επεξεργαστές και οι μνήμες των iPhone κατασκευάζονταν από τον μεγαλύτερο αντίπαλο της!
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους νέους επεξεργαστές της TSMC να βγαίνουν στην αγορά το 2014. Νωρίτερα θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone 5S με iOS 7.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ζήτησε να κατοχυρώσει στην Ιαπωνία, την εμπορική ονομασία iWatch, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις φήμες για την κυκλοφορία του «έξυπνου ρολογιού» και την είσοδο της εταιρείας δυναμικά στο κλάδο του “wearable computing”.