Κυρίως ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές την Δευτέρα, με τον χρηματιστηριακό δείκτη του Χονγκ Κονγκ να ανακάμπτει από την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας παρά το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,16% στις 15.850 μονάδες, ο Hang Seng κινήθηκε ανοδικά 1,3%, ενώ πτώση 0,48% κατέγραψε ο αυστραλιανός ASX 200 και ο Kospi στη Νότιο Κορέα (-0,39%). Τα χρηματιστήρια στην ηπειρωτική Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ινδία παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.

Ο ιαπωνικός δείκτης διεύρυνε τα κέρδη του για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση καθώς το αδύναμο γεν έδωσε ώθηση στις εξαγωγές. Το νόμισμα σημείωσε πτώση σε χαμηλό έξι ετών έναντι του δολαρίου.

Μεγάλοι κερδισμένοι ήταν η Fujifilm που σημείωσε ράλι 5%, η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota με άνοδο 1,7% και οι Mitsubishi Motors και  Honda Motor που ενισχύθηκαν 3% η καθεμία.
Ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ αντέδρασε ανοδικά πάνω από τις 23.000 μονάδες μετά από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών στις 22.565 μονάδες την Παρασκευή.

Οι μετοχές των καζίνο οδήγησαν τα κέρδη του δείκτη καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν αγοραστικές ευκαιρίες μετά την πτώση.

Η Sands China ενισχύθηκε 6% και η Galaxy Entertainment 5%.

Meanwhile, the Hong Kong dollar moved off a two-year low against the greenback hit last Monday.

Ωστόσο, στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένουν οι διαδηλώσεις στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ που συνεχίζονται και τη Δευτέρα, αν και οι τράπεζες και τα κυβερνητικά κτίρια έχουν ανοίξει επιστρέφοντας στους κανονικούς τους ρυθμούς.