Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Άνοδος για τις αμερικανικές μετοχές με τον S&P 500 να καταγράφει άλλο ένα ρεκόρ καθώς οι επενδυτές αγκάλιασαν τα αισιόδοξα οικονομικά αποτελέσματα της Macy, του γίγαντα του λιανικού εμπορίου, βλέποντας αισιόδοξα την εορταστική αγορά που έρχεται.

¨”Τα νούμερα της Μacy κατευθύνουν την αγορά. Τα στοιχεία για την κερδοφορία της έρχονται να υποστηρίξουν την αισιοδοξία για την εορταστική σεζόν” ανέφερε ο Chris Gaffney, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της EverBank.

Ο Dow σημείωσε άνοδο  0,45% στις 15.821 μονάδες καταγράφοντας και αυτός νέο ρεκόρ, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,81% στις 1.782 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,18% στις 3.966 μονάδες.

“Η αύξηση στις πωλήσεις τον Οκτώβριο προσέφερε θετικές προοπτικές για το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν για το μήνα αυτό πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια”, ανέφερε.

“Καθώς η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων σχεδόν τελειώνει, φαίνεται να επικρατεί νευρικότητα στην αγορά,” λέει στο Bloomberg ο Heinz-Gerd Sonnenschein, στρατηγικός αναλυτής για μετοχές στηt Deutsche Postbank. “

H οικονομία μπαίνει και πάλι στο μικροσκόπιο. Ολοι αναζητούν ενδείξεις για το τι θα κάνει η Fed. Οι θεσμικοί επενδυτές ζυγίζουν το εάν θα έχουν χρόνο να αλλάξουν τις επενδύσεις τους τους  πρώτους μήνες του 2014 ή εάν η Fed σταματήσει το τύπωμα χρήματος νωρίτερα”.

Οι μετοχές της Macy’s κατέγραψαν ράλι 9,13%, καθώς η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη τρίτου τριμήνου, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι τίτλοι της  Starbucks σημείωσαν άνοδο 1,00%. Η αλυσίδα καφέ αναθεώρησε τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου, ανακοινώνοντας ζημία μετά τη δικαστική απόφαση που την υποχρεώνει να αποζημιώσει την Kraft με 2,8 δισ. Δολάρια.

Πτώση 3% Tesla Motors μετά  και άλλο ένα ατύχημα όταν τρεις εργάτες τραυματίστηκαν στο εργοστάσιο της Tesla από πτώση πυρακτωμένου μετάλλου και παρά την ανακοίνωση του συνιδρυτή της εταιρείας Elon Musk ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει το μοντέλο S  λόγω των πυρκαγιών που παρουσιάστηκαν.

Ράλι 4,5% για το Facebook, κέρδη 1,81% για την Microsoft, άνοδος 1,71% για την Home Depot Inc/The ενώ η Walt Disney κατέγραψε κερδη 1,61%.

Η EI du Pont υποχώρησε 1,95%, η Merck & Co κατέγραψε απώλειες 0,53%, ενώ η Verizon Communication σημείωσε πτώση 0,50%.

“Πιστεύω ότι η υποστήριξη της ανάκαμψης σήμερα είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για την επιστροφή σε μια πιο φυσιολογική προσέγγιση της νομισματικής πολιτικής”, δήλωσε η Yellen απομακρύνοντας ουσιαστικά το πόδι από το φρένο στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να αναφέρει η κα Yellen, βάσει του λόγου της που δημοσιεύτηκε, θα τονίσει πως πιστεύει ότι “η Federal Reserve έκανε σημαντική πρόοδο ως προς την επίτευξη των στόχων όμως έχει ακόμα πολύ δουλειά να κάνει.

“Το 7,3% της ανεργίας του Οκτωβρίου είναι ακόμα υψηλό αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι η οικονομία και η αγορά εργασίας είναι ακόμα κάτω από τις δυνατότητές τους”, θα αναφέρει η μέλλουσα επικεφαλής της Fed καταλήγοντας πως έγινε πρόοδος “αλλά έχουμε δρόμο ακόμα για να κερδίσουμε το έδαφος που χάσαμε από την κρίση και την ύφεση”.

Σήμερα Πέμπτη η Janet Yellen καταθέτει  στο Κογκρέσο στο πλαίσιο της διαδικασίας για τη διαδοχή του Ben Bernanke στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας, γεγονός που δώσει την ευκαιρία στους επενδυτές να πάρουν μία γεύση για τη μελλοντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.