Η Wall Street σημείωσε άνοδο, βάζοντας έτσι στοπ στην πτώση τριών ημερών με τον S&P 500 να τελειώνει μόλις κάτω από τις 1.700 μονάδες.

Σε θετικό πεδίο τελείωσε η συνεδρίαση και για τον Dow Jones “ανεβασμένος” από τις μετοχές της Microsoft και της Caterpillar.

Άνοδος και για τους S&P 500 και Nasdaq.

Οι περισσότεροι τομείς κλειδιά του S&P έκλεισαν με κέρδος.

Ο Dow jones σημείωσε άνοδο 0,18% στις 15.498 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,36% στις 1.697 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,41% στις 3.669 μονάδες.

“Η αισιόδοξη έκθεση για τη δραστηριότητα της Κίνας βοήθησε τον χρυσό  αλλά δεν μπορεί να κάνει πολλά για την αγορά μετοχών”, δήλωσε ο Mark Luschini, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων της Janney Montgomery Scott.

“Είναι μια Πέμπτη στην Αύγουστο, χωρίς καμία μεγάλη οικονομική είδηση ​​να σπρώξει προς τα επάνω, εκτός των αξιώσεων, οι οποίες ήταν αξιοπρεπής”, δήλωσε ο Luschini των εβδομαδιαίων στοιχείων από το Τμήμα Εργασίας.

Καλύτερα του αναμενόμενου  στοιχεία για το εμπόριο από την Κίνα αλλά και την καλύτερη του αναμενόμενου εβδομαδιαία έκθεση ανεργίας των ΗΠΑ.

“Για μια σημαντική κίνηση, θα πρέπει να έχουμε κάποια σαφήνεια σε αυτό που η Fed πρόκειται να κάνει, θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να γνωρίζουμε πότε η Fed θα πατήσει το “φρένο” και να δούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά οικονομικά”, δήλωσε ο Paul Hogan, διαχειριστής FAM Equity-Income Fund.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed του Dallas, Richard Fisher, όπως ανέφερε Γερμανός επιχειρηματίας στην εφημερίδα Handelsblatt, το “taper”, δηλαδή το φρένο στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας θα έπρεπε να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη, εκτός και αν η οικονομία επιδεινωθεί σημαντικά.

Στο οικονομικό μέτωπο ο εβδομαδιαίος δείκτης αιτημάτων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ για την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσε αύξηση 5.000 αιτημάτων στις 333.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εργασίας ο αριθμός αιτημάτων για επίδομα ανεργίας ακόμα παραμένει στο χαμηλότερο επίπεδο από την μεγάλη ύφεση στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να αναμένουν τα αιτήματα για επίδομα ανεργίας να φτάσουν στα 336.000. 

Η μετοχή της Groupon Inc αυξήθηκε περισσότερο από 21% την Πέμπτη μετά την αισιόδοξη τριμηνιαία έκθεση, καθώς και τον διορισμό του συν-ιδρυτή της Eric Lefkofsky ως Διευθύνοντα Συμβούλου.

H J.P. Morgan Chase & Co σημείωσε κέρδη 0,24%.

Η Microsoft σημείωσε κέρδη 2,58%, η Caterpillar κατέγραψε άνοδο 1,86% και η μετοχή της Alcoa κατέγραψε κέρδη 1,54%

Η Intel Corp σημείωσε ζημιές 1,10% και η AT&T καταγράφει απώλειες 0,84%