Άνοιξε το taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

O υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης υπέγραψε στο “στο παρα ένα” της έναρξης υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος την απόφαση που υποχρεώνει όλους τους φορολογουμένους να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να καταθέσουν την φορολογική τους δήλωση. Η απόφαση Μαυραγάνη ορίζει ότι όλες οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Αντιθέτως οι συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ

Όπως γράφει το money-money.gr, για να αποκτήσετε κωδικούς πρόσβασης στο ΤΑΧΙSNET θα πρέπει να ακολουθήσετε μία διαδικασία η οποία, μεταξύ των άλλων, απαιτεί να μεταβείτε αυτοπροσώπως σε κάποια Δ.Ο.Υ. για να παραλάβετε έναν πολυψήφιο αριθμό που ονομάζεται «κλειδάριθμος» και είναι απαραίτητος για την πιστοποίησή σας στο TAXISNET.

Αν έχετε ήδη αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο ΤΑΧΙSNET, για οποιονδήποτε λόγο, κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν χρειάζεται να υποβληθείτε ξανά σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν χρειάζεται δηλαδή φέτος να πιστοποιηθείτε εκ νέου. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς που ήδη έχετε, για να εισέλθετε στο ΤΑΧΙSNET και να υποβάλετε ηλεκτρονικά τις δηλώσεις σας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ