Στις 1.200 με 1.400 μονάδες εντοπίζει τα δίκαια επίπεδα του Γενικού Δείκτη του ΧΑ η Beta Χρηματιστηριακή, έναντι χθεσινού κλεισίματος στις 975 μονάδες.

Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής προβλέπουν τη μείωση του risk premium του ΧΑ, από τα επίπεδα του 20% στο 12%, ενώ θεωρούν δικαιολογημένη και την αύξηση της κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου στο 25% του ΑΕΠ, έναντι των σημερινών επιπέδων του 18%.

Σε αυτό το περιβάλλον, η Beta προτιμά τις μετοχές με υψηλές ταμειακές ροές, έναντι των value stocks.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της συστήνουν στους επενδυτές να στραφούν σε εταιρείες με ισχυρά θεμελιώδη (κερδοφορία, έσοδα, οργανικές ροές), όπως είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΟΤΕ, S&B, Eurobank Properties και ΕΛΒΑΛ.

Επίσης, να προτιμήσουν εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως οι ΜΕΤΚΑ, Folli Follie Group και Σαράντης, αλλά και εκείνες που σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις, όπως οι Motor Oil και ΕΛΠΕ.

Επιπλέον, η Beta συστήνει εταιρείες με υψηλά μερίσματα  καθώς και μικρές εταιρείες με υποσχόμενα stories ή προοπτικές ανάκαμψης, όπως οι Πλαίσιο, Κρι-Κρι, Έλτον Χημικά, Κυριακίδης, Ικτίνος, Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, Flexopack, Eurodrip, Kleeman, Autohellas και Inform Lykos.

Στις εταιρείες που θα πρέπει να αποφεύγονται, σύμφωνα με τη Beta, συγκαταλέγονται αυτές με μοχλευμένους ισολογισμούς και περιορισμένες δυνατότητες αναχρηματοδότησης, με μη εξυπηρετούμενες απαιτήσεις, με αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, συνεχιζόμενες ζημιές και dilution υπαρχόντων μετόχων έπειτα από σχεδιαζόμενες αυξήσεις κεφαλαίου.

Έτσι, η Beta συστήνει να αποφεύγονται οι κατασκευές, τα τσιμέντα, τα οικοδομικά υλικά, οι τράπεζες, οι μεταφορές, οι μοχλευμένοι λιανέμποροι (αυτοκινήτων, επίπλων, ηλεκτρονικού εξοπλισμού), οι εναλλακτικοί πάροχοι τηλεφωνίας και ίντερνετ καθώς και οι εκδοτικές εταιρείες.

Τα top picks της Beta αποτελούν οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ.