Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ανοδικά κινούνται τα ελληνικά ομόλογα τη Δευτέρα, μετά την τελευταία δημοσκόπηση που έδειξε ότι η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας μειώνεται, όπως αναφέρει το Bloomberg, ενώ την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων μειώνονται σε νέα ρεκόρ.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 19 μονάδες βάσης στο 8,24% ενώ η απόδοση του 3ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 21 μονάδες βάσης στο 9,36%, ενώ η απόδοση έχει μειωθεί κατά 90 μονάδες βάσης από τις 15 Δεκεμβρίου.

Η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό κατά 3 μονάδες, στο 1,67%, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση υψηλών αποδόσεων όσο μάλιστα πλησιάζει και η στιγμή που η ΕΚΤ θα προχωρήσει, όπως εικάζεται, σε αγορά κρατικών ομολόγων.

“Η αγορά κινείται ανοδικά, η διάθεση είναι θετική. Η πιθανότητα να προχωρήσει η ΕΚΤ σε ποσοτική χαλάρωση είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περιφέρεια” τονίζει ο Luca Cazzulani, αναλυτής σταθερού εισοδήματος στην  UniCredit.

Στο μεταξύ, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου παραμένει στο 0,6%, έχοντας υποχωρήσει σε χαμηλό ρεκόρ στο 0,565% στις 17 Δεκεμβρίου.