Την αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια για τον Όμιλο Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη συνάντηση βουλευτών του κόμματος με την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά από την οποία ζήτησαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και Ελένη Αυλωνίτου ζήτησαν από την κ. Γεννηματά να τους παραδώσει α. το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ ΑΒΕΕ που αναφέρεται στην Αιτολογική Έκθεση της με αριθμό 1106/139/22.1.2014 τροπολογίας, β. το σχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα ΕΑΣ ΑΒΕΕ, γ. το σχέδιο που τελικά εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 17 Δεκεμβρίου 2013 και δ. την μελέτη βιωσιμότητας στην οποία στηρίχθηκε η τροπολογία.

«Η αναπληρωτής υπουργός επικαλέστηκε λόγους στρατιωτικού απορρήτου και δεν παρέδωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα συγκεκριμένα έγγραφα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ενημέρωσε τους βουλευτές η κ. Γεννηματά «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει το κλείσιμο του εργοστασίου της Μάνδρας και τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου της Ελευσίνας στο Λαύριο».

Οι βουλευτές θέτουν μια σειρά ερωτημάτων όπως, ποια περιουσιακά στοιχεία των ΕΑΣ ΑΒΕΕ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο μετά την σχεδιαζόμενη διάσπαση της εταιρείας και ποιοι είναι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την παραγωγική δραστηριότητα στο πεδίο της παραγωγής πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και την σημαντική τεχνογνωσία της εταιρείας στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι «δεν συναινεί στο τυφλό κλείσιμο παραγωγικών μονάδων και στην ατεκμηρίωτη αιφνίδια διακοπή παραγωγικών δραστηριοτήτων και δεν συμβιβάζεται με σχέδια και συμφωνίες που γίνονται εν αγνοία της Βουλής».