Oι startup φυτρώνουν σαν τα…μανιτάρια το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι πλέον πετυχημένες επιχειρηματικές ιδέες απαντούν θετικά σε δύο ερωτήματα: Είναι απλές; Λύνουν ένα πραγματικό πρόβλημα;

Σύμφωνα με τον ιστότοπο inc.com, οι τρεις ακόλουθες startup βασίζονται σε καταπληκτικές ιδέες κι έχουν όλα τα φόντα για να εξελιχθούν σε άκρως προσοδοφόρες επιχειρήσεις.

Eatabit

Οσοι αποφεύγουν να τηλεφωνήσουν σε ένα εστιατόριο για να παραγγείλουν επειδή βαριούνται ή δεν μπορούν να… συνεννοηθούν με το σερβιτόρο για τη παραγγελία τους, θα βρουν πολύ χρήσιμη την Eatbit, η οποία λύνει αμέσως το πρόβλημα με ένα απλό SMS. Η Eatbit παρέχει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παραγγείλουν το μενού που επιθυμούν από το αγαπημένο τους εστιατόριο με ένα απλό μήνυμα. Η παραγγελία τυπώνεται αυτομάτως στην κουζίνα και είναι έτοιμη όταν φθάσεις στο εστιατόριο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τα ελληνικά δεδομένα.

Zubie

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με τα αυτοκίνητα είναι να μείνεις από μπαταρία. Κάτι που συμβαίνει συνήθως τις πιο ακατάλληλες στιγμές.

Η Zubie λύνει το πρόβλημα, τοποθετώντας ένα βύσμα στο ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης του οχήματος, το οποίο “αιχμαλωτίζει” πολύτιμα στοιχεία για τους οδηγούς, συμπεριλαμβανομένων τον εντοπισμό θέσης, πρότυπα οδήγησης και το σημαντικότερο, την “υγεία” του αυτοκινήτου. Κι επειδή χάρη στη Zubie το αυτοκίνητο είναι συνεχώς συνδεδεμένο, o ιδιοκτήτης του μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του μπορεί να ενημερωθεί άμεσα για την περίπτωση κλοπής, να εντοπίσει το αυτοκίνητο του ή να λάβει την προειδοποίηση ότι σύντομα θα μείνει από μπαταρία.

Podanize

Οι πολυάσχολοι γονείς, που τρέχουν να προλάβουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους, θα βρουν πολύ χρήσιμη την ηλεκτρονική διεύθυνση podanize.com. Mία online πλατφόρμα, στην οποία μπορεί να έχει κανείς εύκολα πρόσβαση από το κομπιούτερ, τάμπλετ ή το τηλέφωνο και βοηθάει την οικογένεια να οργανωθεί σε καθημερινή βάση.