Της Στεφανίας Σούκη

Αρχές Δεκεμβρίου κλείνει για την εφετινή περίοδο το Costa Navarino στη Μεσσηνία με τη νέα σεζόν να ξεκινά από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2015, οπότε το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα θα υποδεχθεί  τη νέα τουριστική σεζόν.

«Το σημαντικότερο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό  αυτή την στιγμή έχει να κάνει με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», επεσήμανε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, στο περιθώριο των επίσημων εγκαινίων της κοινής επένδυσης των ομίλων Κούστα και Φουρλή στη Σόφια, αναφερόμενος παράλληλα και στις συνολικές θετικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού: «Από τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι το 2015 προδιαγράφεται το ίδιο καλό ή και ακόμη καλύτερο σε σχέση με το 2014, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει συνολική στρατηγική για το θέμα της επιμήκυνσης. Προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσουν αναμφισβήτητα τόσο οι νέες αεροπορικές συνδέσεις- με μεγαλύτερη τη συμβολή από τις επενδύσεις  του ‘’εθνικού’’ αερομεταφορέα- όσο και ο θεσμός της τουριστικής κατοικίας, ο οποίος μπορεί να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino πάντως θα μείνει κλειστό μόλις για δυόμιση μήνες εφέτος το χειμώνα, δεδομένου ότι στις αρχές Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται στις εγκαταστάσεις του το παγκόσμιο συνέδριο της Volkswagen για την παρουσίαση του νέου Passat. Πρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη εκδήλωση στα χρονικά της γερμανικής εταιρείας, διάρκειας δύο μηνών- από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου- για την οποία μάλιστα υπήρξε ειδική διαμόρφωση των χώρων με ειδικές πίστες κ.τ.λ.. Κατά τις πρώτες πέντε εβδομάδες των παρουσιάσεων, πάνω από 10.000 στελέχη του δικτύου εμπόρων της Volkswagen επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, σε 400 υπολογίζονται οι αφίξεις προσκεκλημένων  σε καθημερινή βάση, ενώ μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου πάνω από 20.000 στελέχη από όλο τον κόσμο θα έχουν περάσει από τη Μεσσηνία…

H TEMEΣ περνά σταδιακά και στην επόμενη φάση της επένδυσης, στο κομμάτι της κατασκευής των τουριστικών κατοικιών, έχοντας μάλιστα προσθέσει στο δυναμικό της από το τέλος του περασμένου καλοκαιριού ένα από τα γνωστά στελέχη του εγχώριου real estate, τον Λ. Τασούλα με πολυετή θητεία στη θυγατρική του ομίλου Eurobank στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ακινήτων, την Eurobank Property Services.