Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία του Μαϊου για τις αφίξεις τουριστών στη χώρα αυξάνοντας την αισιοδοξία ότι η φετινή θα είναι χρονιά ρεκόρ για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Συγκεκριμένα αύξηση της τάξης του 20,5% σε σχέση με πέρυσι το Μάιο παρουσίασαν οι αφίξεις ξένων τουριστών σε πέντε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, οι αφίξεις στα αεροδρόμια Ζακύνθου, Χανίων, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Ρόδου έφτασαν σε 800.618, από 664.372 τον Μάιο του 2012.

Κοινή συνισταμένη σε όλα τα αεροδρόμια είναι η μεγάλη αύξηση έως και 230% στον αριθμό των αφίξεων από τη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα στοιχεία από το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα δείχνουν αύξηση του αριθμού των θεωρήσεων για το πεντάμηνο που ξεπερνά το 66%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Παράγοντες του τουρισμού επισημαίνουν ότι με αυτό το ρυθμό, οι αφίξεις 17 εκατ. τουριστών είναι στόχος εφικτός.

Την ίδια ώρα, από τη Νέα Υόρκη, όπου είχε συνάντηση με στελέχη ομογενειακών φορέων και εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών, η υπ. Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι “η εικόνα της Ελλάδας βελτιώθηκε σημαντικά, ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει μεγάλη ανάκαμψη και το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός, βρίσκει όλο και πιο ευρεία απήχηση”. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) και η κ. Κεφαλογιάννη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει συνοπτικά το “επίμονο έργο” της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου της για να ενισχυθεί η τουριστική υποδομή, να αλλάξουν “ενοχλητικές συμπεριφορές” απέναντι στους επισκέπτες, να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας και να έρθουν όλο και περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα.