Πυκνώνουν οι συναντήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του Κατάρ, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού αλλά και την επιστροφή του πλούσιου Εμιράτου στην επένδυση στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα κυβερνητικός αξιωματούχος του Κατάρ, ενώ εντός των επομένων εβδομάδων θα επισκεφτεί την περιοχή ξανά ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

Ο υφυπουργός θα συνοδεύεται από στελέχη του Invest In Greece που προωθεί μεγάλες και στρατηγικές επενδύσεις, καθώς μέριμνα της κυβέρνησης είναι να «ξαναζεστάνει» το ενδιαφέρον των Αράβων για τη χώρα μας και σε άλλα έργα αλλά και να προωθήσει την συμφωνία που σφράγισε το τελευταίο ταξίδι για την δημιουργία επενδυτικού fund που θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Μηταράκης έχει χριστεί από τον πρωθυπουργό ως το αυτί και το μάτι της κυβέρνησης στις επαφές με τους Άραβες. Αξιόπιστες μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι πριν πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Κατάρ, είχε μεταβεί στην περιοχή ο κ. Μηταράκης  μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο προλειαίνοντας επί δύο μέρες το έδαφος, για την επιστροφή των Αράβων στην Ελλάδα.