Η ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. ανακοινώνει ότι οι μέτοχοί της συνήλθαν σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 28η Ιουνίου 2013, σύμφωνα με την από 20  Μαϊου 2013 Πρόσκληση του Δ.Σ.

 

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν πέντε (5) μέτοχοι και εκπρόσωποι μετόχων, που αντιπροσώπευσαν πέντε εκατομμύρια οκτακόσιες πέντε χιλιάδες διακόσιες πενήντα τέσσερις (5.805.254) ψήφους, ποσοστό 33,03%  του συνόλου των  17.579.754 μετοχών της εταιρείας.

 

Συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερησίας διατάξεως :

1.       Επί του πρώτου θέματος της ημερησίας διατάξεως, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τις οικονομικές καταστάσεις και τις Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της 31.12.2012 σε εταιρική και ενοποιημένη βάση.

2.       Επί του δευτέρου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα με ειδική ψηφοφορία την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης επί του Ισολογισμού και της εν γένει διαχείρισης της χρήσης 2012.

3.       Επί του τρίτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την ανάθεση του τακτικού ελέγχου των Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 2013, στην ελεγκτική εταιρεία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ» και πρότεινε ως τακτικό ελεγκτή, τον ορκωτό ελεγκτή κ. ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΜΑΚΗ του Δημητρίου, Α.Μ. ΣΟΕΛ 17101 και ως αναπληρωματικό ελεγκτή τον ορκωτό ελεγκτή κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΚΟΥΤΡΑ του Ηλία, Α.Μ. ΣΟΕΛ 13601

Η αμοιβή των ελεγκτών θα είναι  η ελάχιστη που καθορίζεται από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών  Ελεγκτών Λογιστών.

4.       Επί του τετάρτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση  αποφάσισε την έγκριση των αμοιβών που χορηγήθηκαν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για παροχή υπηρεσιών με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κατά την χρήση 2012, συνολικού ποσού εξήντα πέντε χιλιάδων (65.000,00) ευρώ. Επίσης, παρείχε προέγκριση για την καταβολή αμοιβών στα μέλη του Δ.Σ. για υπηρεσίες που παρέχουν κατά την λειτουργία της εταιρείας συνολικού ύψους έως του ποσού των εξήντα πέντε χιλιάδων (65.000,00) ευρώ συνολικά για την χρήση 2013.

5.       Επί του πέμπτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση ομόφωνα παρέχει έγκριση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Διευθυντικά Στελέχη της Εταιρείας για την συμμετοχή τους στην Διοίκηση εταιρειών οι οποίες συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με την εταιρεία.

6.       Επί του έκτου θέματος της ημερησίας διατάξεως ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας έδωσε προς την Γενική Συνέλευση πληροφορίες και διευκρινίσεις για τις εργασίες και την πορεία της εταιρείας.

 

Οι αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης επί όλων των θεμάτων ελήφθησαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα με πλειοψηφία 33,03% του μετοχικού κεφαλαίου.   

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο