Με βολές εκ των έσω της συγκυβέρνησης για τους σχεδιασμούς στο φόρο ακινήτων και στο ζήτημα των πλειστηριασμών άρχισε για Τρίτη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2014.
 
Σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος κάνοντας λόγο για «περισσή επιπολαιότητα και προχειρότητα που άνοιξε το θέμα των πλειστηριασμών πριν από λίγους μήνες» ενώ καταλήγοντας την τοποθέτησή του, παρότι δήλωσε ότι δίνει θετική ψήφο στον προϋπολογισμό πρόσθεσε με νόημα ότι «τυχόν αστοχία θα σημαίνει νέα μέτρα μη αποδεκτά από την κοινωνία και θα δείξουν ως υπεύθυνους αυτούς που συνέταξαν τον προϋπολογισμό».
 
Δριμύ κατηγορώ στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τη δήλωσή του περί υποφορολόγησης των ελλήνων, άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. «Ο κ. Στουρνάρας αν κοιτάξει όλα τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι σφάλει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχάρης σημειώνοντας ότι για να γίνουν συγκρίσεις στη φορολογία με τη Γερμανία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ύψος των μισθών, των συντάξεων και κυρίως η υπεραξία που μένει μετά τη φορολόγηση. 
 
«Αν ο κ. Στουρνάρας πάει σε σούπερ μαρκετ στη Γερμανία θα διαπιστώσει ότι βασικά αγαθά όπως το γάλα και το ψωμί κοστίζουν χαμηλότερα από ότι στην Ελλάδα» παρατήρησε ο βουλευτής υπογραμμίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι η αγοραστική αξία των γερμανών σε σχέση με αυτή των ελλήνων είναι πολύ υψηλότερη. Με εξίσου αυστηρό τόνο ο κ. Ψυχάρης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του συστήνοντας στον Υπουργό Οικονομικών « αντί να λέει τέτοιες θεωρίες (περί υποφορολόγησης) να καταθέσει ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο».
 
Ντόλιος: Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση νομοθετεί μονομερώς
Το ζήτημα της φορολογίας έθεσε και ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη ΝΔ τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται περαιτέρω φορολόγηση ούτε ηθικώς ούτε πολιτικώς. «Ψηφίζω τον προϋπολογισμό όμως χωρίς καμία δυνατότητα περαιτέρω φορολόγησης των ελλήνων πολιτών γιατί δεν επιτρέπεται ούτε πολιτικώς ούτε ηθικώς» είπε χαρακτηριστικά.
 
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Ντόλιος εξήρε την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία για τους πλειστηριασμού χαρακτηρίζοντας την κίνηση της αξιωματική αντιπολίτευσης πολύ θετική, και πρόσθεσε «μου αρέσει η πρόταση που κάνει να μην μπορούν τα κόκκινα δάνεια να περάσουν στα funds. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει θετικό πρόσημο σε αυτή την πρωτοβουλία και ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει θετικό πρόσημο σε αυτή την κίνηση της κυβέρνησης». Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι είναι «η πρώτη φορά που η κυβέρνηση νομοθετεί μονομερώς, μακάρι να τα βρούμε με την τρόικα σε αυτή την επιλογή όμως αν δεν τα βρούμε φαίνεται ανοιχτή να το κάνει ανεκτό» κατέληξε.
 
Οι βολές όμως συνεχίστηκαν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το ΣΥΡΙΖΑ δια του Δημήτρη Στρατούλη να κάνει λόγο για δολοφονικό προϋπολογισμό τον οποίο παρομοίωσε με όπλο μαζικής καταστροφής.
 
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης υποστήριξε ότι πρόκειται για τον πέμπτο προϋπολογισμό εξαθλίωσεως ενώ η Χρυσούλα Γιαταγάνα από τους ΑΝΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποτάσσεται» στις επιταγές της Γερμανίας και πρόσθεσε «θελετε να ρίξετε στους νέους φούρνους της Μέρκελ του ανέργους».
 
Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Πανούσης υποστήριξε ότι με τον προϋπολογισμό του 2014 «προγραμματίζουμε μία χρονιά με πληττόμενο το σύνολο του λαού» ενώ παρατήρησε ότι παράλληλα γίνονται και διακρίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης «που πονάνε περισσότερο με αυτόν τον προϋπολογισμό και νιώθει κανείς ότι ορθώνονται νέα τείχη ανάμεσα σε αυτούς που διαχειρίζονται την κρίση και σε αυτούς που πλήττονται από την κρίση» δήλωσε.
 
Από το ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλη υποστήριξε ότι επιδίωξη του προϋπολογισμού του 2014 είναι να κρατήσει τα κεφάλια κάτω