Η 10χρονη κόρη αξιωματούχου της FIFA που υπηρέτησε στην επιτροπή εκείνη που το 2010 “έδωσε” το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο  Qatar, βρέθηκε να έχει στο λογαριασμό της πάνω από 3,4 εκατ. δολάρια.

Τα χρήματα είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό της 10χρονης κόρης του Ricardo Teixeira δημιουργώντας ερωτηματικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πληρωμή φέρεται να έγινε από τον  Sandro Rosell ο οποίος το 2010 έγινε πρόεδρος της Barcelona έξι μήνες πριν κερδίσει το Qatar το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τόσο ο Rosell όσο και ο Teixeira  υποστήριξαν ότι είχαν μακρά ιστορία εμπορικών συναλλαγών, παρόλα αυτά μία εβδομάδα μετά την επιλογή του Qatar ως τη χώρα διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022, η  Barcelona ανακοίνωσε το νέο της 5ετές συμβόλαιο ύψους 210 εκατ. δολαρίων με το Qatar Foundation για να διαφημιστεί στις μπλούζες του παικτών της ομάδας.

Ο  Teixeira έχει ξανά κατηγορηθεί για δωροδοκία ύψους 13 εκατ. δολαρίων σχετικά με διαφημιστικές συμφωνίες, κατηγορίες που τον οδήγησαν στο να πληρώσει επιπλέον 2,5 εκατ, δολάρια για να σταματήσει η δίωξη εναντίον του.

Πάντως οι αποκαλύψεις για τις μίζες δεν έχουν σταματημό αφού τον Μάρτιο έγινε γνωστό πως άλλος ένας αξιωματούχος της FIFA δέχτηκε πληρωμή 2 εκατ. δολαρίων μετά τη νίκη του Qatar σχετικά με την χώρα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.