Η Γερμανία θα ήταν έτοιμη να δεχτεί μια αποχώρηση της της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν ο Ντέιβιντ Κάμερον συνεχίσει να περιορίζει τον αριθμό των Ευρωπαίων μεταναστών στη χώρα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph.

Την ίδια στιγμή, και το γερμανικό Der Spiegel σημείωνει ότι η δέσμευση του Βρετανού πρωθυπουργού να μειώσει τη ροή μετανάστευσης από την Ε.Ε. φέρνει την Βρετανία σε “σημείο Καμπής” στη σχέση της με την Ένωση.

Πρόσφατα, μάλιστα, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα σχέδιο αλλαγής στους κανόνες της ελεύθερης μετανάστευσης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, σκληραίνοντας  τη στάση της απέναντι στον Κάμερον, ο οποίος έχει υπσοχεθεί να επανεξετάσει τη σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε. πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο μπλοκ το 2017.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του YouGov, το 43% των Βρετανών επιθυμεί το Brexit ενώ το 37% ψηφίζει υπερ της παραμονής στην Ε.Ε ενώ στην ερώτηση “ποιον ηγέτη εμπιστεύεστε περισσότερο για να λάβει αποφάσεις όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα” το 28% των Βρετανών δίνει “ψήφο εμπιστοσύνης” στο κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ και το 16% στον Ντέιβιντ Κάμερον.