Η μετοχή της ΔΕΗ οδήγησε την αγορά υψηλότερα την εβδομάδα που πέρασε,σπάζοντας το όριο των 11,80 και κλείνοντας ψηλότερα των 12 ευρώ. Η κίνηση της σε ορίζοντα 8ετίας έχει τεράστιες διακυμάνσεις αφού από τα 33 ευρώ του 2007 έπεσε στο 1,5 ευρώ το 2012. Από εκεί ξεκινά ένα μεγάλο ρημπάουντ.

Στο 40% της λογιστικής της αξίας εξακολουθεί να διαπραγματεύεται ακόμα και σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, για την οποία έχουν αρχίσει να αποτιμώνται οι ωφέλειες από την συγκρότηση και αποτίμηση της μικρής ΔΕΗ. Σύμφωνα με σχολιό της η NBG Sec αναφέρει ότι η διαδικασία πώλησης της μικρής ΔΕΗ θα είναι μακρά και επίπονη και για τον λόγο αυτό η αγορά παραμένει επιφυλακτική.Οι μονάδες της Μελίτης και της Κομοτηνής που πάνε για πώληση είναι υψηλής αξίας και άρα θα ανεβάσουν την αξία της μικρής ΔΕΗ, τα έσοδα από την πώληση της οποίας θα ωφελήσουν την μητρική.
                 
Η NBG ανεβάζει την τιμή- στόχο προς το παρόν στα 13 ευρώ με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 2,720 δισ. Προβλέπει για φέτος EBITDA 1,010 δισ,κέρδη 139 εκατ. ευρώ και για το 2014 κέρδη 1,22 δισ και κέρδη καθαρά 278 εκατ με προοπτική διπλασιασμού το 2016. Παράλληλα ο Όμιλος έχει μπροστά του σε πιο βραχυπρόθεσμο επίπεδο την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
                  
Η πώληση της μικρής ΔΕΗ θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς καθώς μονάδες-κλειδιά θα έλθουν στον έλεγχο ιδιωτών που θα έχουν άμεσο λόγο πλεόν στην διαμόρφωση των τιμών.Μυτιληναίος,Μότορ Οιλ και άλλοι θα είναι εκ των βασικών διεκδικητών,από τους οποίους δεν θα λείψει και η ΓΕΚ-Τέρνα.Ενώ αναμένονται και οι κινήσεις των ΕΛΠΕ που θα κριθούν από το αν θα έχει αλλάξει και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.