Στις “θύρες” των Lafarge και Holcim συρρέουν οι εταιρείες private equity με στόχο να αγοράσουν ενεργητικό αξίας 10 δισ. δολαρίων, το οποίο είναι αναγκασμένες να πωλήσουν οι δύο εταιρείες προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγχώνευσή τους.

Οι δύο τσιμεντοβιομηχανίες είναι αναγκασμένες – από τις αρχές ανταγωνισμού – να προχωρήσουν σε πώληση μονάδων σε Ευρώπη, Βραζιλία και Φιλιππίνες, προκειμένου να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των αρχών ανταγωνισμού ότι ο νέος όμιλος που θα δημιουργηθεί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μονοπώλιο.

Μέχρι στιγμής 60 επιχειρήσεις – μεταξύ των οποίων και κορυφαία private equity – έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του προς πώληση ενεργητικού των Lafarge και Holcim. Μεταξύ των εταιρειών private equity που συναγωνίζονται για την απόκτηση βρίσκεται ένας όμιλος αποτελούμενος από Blackstone Group, Cinven και Canada Pension Plan. Επίσης ενδιαφέρον έχουν δείξει οι BC Partners και Advent International, Capital και Onex Partners και η KKR.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η “Wall Street Journal”, το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού που πωλούν οι δύο τσιμεντοβιομηχανίες θα καταλήξει τελικώς σε εταιρείες private equity.