Η συνεχής λιτότητα δεν είναι λύση για την Ελλάδα, μόνο οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να κάνουν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία”, επισήμανε σε συνέντευξη του στο CNN o πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Κάποια λιτότητα μπορεί να είναι απαραίτητη για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτός ο τρόπος για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, δήλωσε ενώ άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές ηγεσίες που εμμένουν -όπως είπε- στην ίδια πολιτική

«Στην Ελλάδα κάναμε το χρέος μας, αλλά η Ευρώπη απέτυχε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών της», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι λάθος να γίνεται «ελληνοποίηση» όλων των προβλημάτων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σε ερώτηση του ξένου δικτύου σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι χρειάζεται διεθνής συνεργασίας. «Ενώ λαμβάνονται μέτρα σε εθνικό επίπεδο, όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα με την άρση, για παράδειγμα, του τραπεζικού απορρήτου, την ίδια στιγμή βλέπουμε τεράστια κεφάλαια να διακινούνται μέσω τραπεζών σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους», σημείωσε.