Σε συμφωνία με τις τράπεζες για ρύθμιση των δανειακών οφειλών προχώρησε  ο όμιλος του επιχειρηματία κ. Βασίλη Θεοχαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal με τις πιστώτριες τράπεζες έκλεισε πρόσφατα  και αφορά συνολικές οφειλές της τάξης των 450 εκατ. ευρώ. Με βάση  τις ίδιες πηγές  για να κλείσει  η συμφωνία οι τράπεζες πήραν πρόσθετες εξασφαλίσεις. Συγκεκριμένα λέγεται ότι πήραν ως collateral  ακίνητα που ανήκουν στον όμιλο.

Ο όμιλος του κ. Βασίλη Θεοχαράκη είναι από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Εχει τις αντιπροσωπείες της Peugeot και της  Nissan, ενώ έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του σε διάφορους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Ο κ. Θεοχαράκης έχει σημαντικές συμμετοχές σε σειρά γνωστών εταιριών και μεταξύ άλλων έχει  το 30% της ιδιωτικής κλινικής Metropolitan,  ποσοστό στην Λαική Τράπεζα Κύπρου, στις ασφάλειες Μινέτα κά. Στον όμιλο του κ. Θεοχαράκη ανήκει και η Ναυτιλιακή εταιρία  Theo Shipping, όπως και άλλες επιχειρήσεις.

Ο κ. Θεοχαράκης έχει πάθος με τη ζωγραφική,  και είναι ο δημιουργός του Ιδρύματος  Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη που στεγάζεται στη Βασ. Σοφίας.