To αξίας 65 εκατομμυρίων Gulfstream G650 μπορεί να είναι η επιτομή των λίαρ τζετ, αλλά δεν ικανοποιεί τους δισεκατομμυριούχους που προτιμούν να πετούν με πολυπληθή παρέα….Γι’ αυτό το σκοπό, οι υπερπλούσιοι στρέφονται στην Airbus και τη Boeing, οι οποίες με μεγάλη τους χαρά προσαρμόζουν τα αεροσκάφη τους- ακόμη και τα μεγαθήρια που μεταφέρουν εκατοντάδες ανθρώπους – στις ανάγκες των απαιτητικών κροίσων.
Οι κατασκευαστές των επιβατικών αεροσκαφών αντικαθιστούν τα καθίσματα των οικονομικών θέσεων με αναπαυτικούς καναπέδες και ψυχαγωγικά κέντρα από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.
Η πρόσφατη εισροή δισεκατομμυριούχων από τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα έχει οδηγήσει σε ένα πεδίο εκμετάλλευσης τους κολοσσούς κατασκυής αεροσκαφών. Από το το 1997 που εγκαινίασε τον κλάδο των ιδιωτικών τζετ, η Airbus έχει πουλήσει περισσότερα από 170 αεροσκάφη. Η Boeing ακολούθησε το παράδειγμά της το 1996 κι έχει παραδώσει τα 195 από τα 217 αεροσκάφη που έχουν παραγγελθεί.
Τώρα για όσους αναρωτιούνται για ποιο λόγο να ταξιδέψει κανείς με Airbus A380 ή ένα Boeing 747 αντί για να ένα μικροσκοπικό Gulfstream ή Bombardier, την απάντηση δίνει η “Billionaires Study” που συνέταξε η Airbus, σύμφωνα με την οποία πολλοί δισεκατομμυριούχοι θέλουν να ταξιδεύουμε με την οικογένειά τους ή τους επαγγελματικούς συνεργάτες τους. Κάτι που συνηθίζουν πολύ να πράττουν οι Αραβες μεγιστάνες πετρελαίου.
Από την άλλη πλευρά, όπως είναι λογικό, η μετατροπή ενός jumbo σε αεροσκάφος για ιδιωτική χρήση συνεπάγεται ένα δυσθεώρητο κόστος. Για το λόγο αυτό, η Airbus και η Boeing δεν πουλάνε απλώς αεροσκάφη, αλλά προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα από επιλογές προσαρμογής τους, προσφέροντάς έτσι στους πελάτες τους την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτό ακριβώς που θέλουν.
Αν και οι κατασκευαστές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τις ακριβείς τιμές, σύμφωνα με το Business Insider,, κυμαίνονται γύρω στα 80 εκατομμύρια δολάρια για ένα Boeing 737, 280 εκατομμύρια δολάρια για ένα Boeing 747-8, και πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια για το A380.
Ιδού ορισμένα από τα επιβατικά αεροσκάφη, που κυκλοφορούν στην αγορά και προορίζονται για τις ιδιωτικές μετακινήσεις των κροίσων:
Eσωτερικό του Boeing 787 έτοιμο για μετατροπή.
Airbus A319 επιχειρηματικό τζετ
Aυτό το τζετ διατίθεται από την Boeing και διαθέτει σουίτα και μπάνιo με ντουζιέρα.
Αλλο ένα τζετ της Boeing με υπέρδιπλο κρεβάτι και μπάνιο με ντουζιέρα.
Boeing 747 με 8 κρεβάτια
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.