Η μεγαλύτερη συλλογή αυτοκινήτων από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ εκτίθεται από σήμερα στο Μουσείο Κινηματογράφου του Λονδίνου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά περισσότερα από 50 αυτοκίνητα-σύμβολα, ορισμένα από τα οποία έγιναν ίσως εξίσου διάσημα με τους πρωταγωνιστές που ενσάρκωσαν το θρυλικό Βρετανό πράκτορα, όπως η κλασική Aston Martin, η “υποβρύχια” Lotus και η εντυπωσιακή Rolls-Royce Phantom III του “Χρυσοδάκτυλου”.
Ο δημοσιογράφος του Βloomberg ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον CEO του μουσείου Τζόναθαν Σαντς, ο οποίος δεν διστάζει να αναφέρει την προτίμησή του στην υποβρύχια Lotus από την ταινία “Ο κατάσκοπος που με αγάπησε” με τον Ρότζερ Μουρ. Στα εκθέματα περιλαμβάνεται και μία κατεστραμμένη Aston Martin.
Το κάθε αυτοκίνητο κοστίζει μία περιουσία. Ενδεικτικά αναφέρεται η πώληση της Aston Martin από την ταινία του “Χρυσοδάκτυλου”, που πωλήθηκε το 2010 έναντι 4 εκατ. δολ. Oι ταινίες τουΤζέιμς Μποντ ήταν από τις πρώτες στις οποίες τα αυτοκίνητα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, με αφετηρία την ταινία “Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι”, το 1974.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.