Γαλλικό ενδιαφέρον για το 17% της ΔΕΗ που πρόκειται να πουληθεί όπως και για άλλες επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας έβγαλε η ελληνογαλλική επιχειρηματική συνάντηση που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα.  Το ενδιαφέρον γαλλικών κολοσσών (EDF) επικεντρώνεται και σε άλλες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, όπως και στην  εκμετάλλευση των  υδρογονανθράκων, στις μεταφορές (ΕΡΓΟΣΕ – αεροδρόμιο στο Καστέλι, αυτοκινητόδρομοι) ενώ παραμένει και το ενδιαφέρον της Suez για τις εταιρείες ύδρευσης, όπου η γαλλική εταιρεία ελέγχει ήδη ποσοστό της ΕΥΑΘ. 

Ο πρώτος κύκλος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί και ξεκινά τώρα ένας νέος κύκλος, όπου πρέπει να γίνουν επενδύσεις στη χώρα. Αυτό τόνισε  μεταξύ άλλων μιλώντας  προς τους Ελληνες και Γάλλους επιχειρηματίες ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  στο Χίλτον και οργανώθηκε από το διεθνές τμήμα του ΣΕΒ και τη Γαλλική Πρεσβεία,  ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες του Γάλλου Πρέσβη και των κ. κ. Δ. Δασκαλόπουλου και Αθαν. Λαβίδα από την πλευρά του ΣΕΒ.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος είπε ότι ενθαρρύνει τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα,  μαζί με τις προσπάθειες δημοσιονομικής  προσαρμογής, να υποδεχθεί και νέες επενδύσεις. Οι μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις είναι ήδη τοποθετημένες στην Ελλάδα είπε ο κ. Ολάντ, αλλά μπορούν να διευρύνουν τις επενδύσεις τους ή και να γίνουν νέες επενδύσεις από μεσαίου μεγέθους   γαλλικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Σαμαράς που μίλησε στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και στην πρόθεση της κυβέρνησης να προσελκύσει και να διευκολύνει την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων.  Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν εκπρόσωποι των γαλλικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όπως της Lafarge, της Sanofi κά. Από ελληνικής πλευράς ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Αναστ. Καλλιτσάντσης, ο κ. Χρήστος Κομνηνός η κ. Σ. Κουνενάκη, ο κ. Ευριπίδης Δοντάς της Επίλεκτος, ο κ. Γ. Κωστόπουλος των ΕΛΠΕ, ο κ. Θ. Φέσσας, ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος της S&B, ο κ. Κ. Μαραγκός, ο κ. Πάνος Μαρινόπουλος της ΦΑΜΑΡ, ο Αρθούρος Ζερβός της ΔΕΗ κά.