Η επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα είναι πάντα πιο ζωτική και προσοδοφόρα από οποιαδήποτε άλλη επένδυση, έδειξε αμερικανική έρευνα σύμφωνα με την οποία, οι νέοι άνθρωποι ξεκινούν την ζωή τους και επενδύουν στο μέλλον τους χάρη στην οικονομική ενίσχυση που τους προσφέρουν οι γονείς τους.

Η είδηση ότι ο Στίνγκ δεν θα αφήσει μεγάλη περιουσία στα παιδιά του έχει κάνει τον γύρω του κόσμου και έχει προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις και διαφωνίες. Όμως, ο Στινγκ δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση καθώς πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε, δείχνει ότι οι σημερινοί πλούσιοι εξακολουθούν να αφήνουν όλη την περιουσία τους, ως κληρονομιά, στα παιδιά τους.

“Ο πλούτος είναι κακός για τα παιδιά”, λένε οι σχολιαστές και οι ειδήμονες. Η επιτυχία μέσω της δουλειάς, είναι ο αμερικανικός τρόπος. Οι σημερινοί πλούσιοι δεν πιστεύουν στη δημιουργία δυναστειών, όπως στην Ευρώπη ή στην Ασία και προτιμούν να δώσουν τα χρήματά τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ωστόσο η έρευνα έρχεται να διαψεύσει αυτή την άποψη.

Το αμερικανικό Trust Insights on Wealth and Worth μελέτησε δείγμα 680 ατόμων, με κεφάλαια ύψους 3 εκατ. δολαρίων για επενδύσεις, εκ των οποίων τα 2/3  έχουν περισσότερα από 5 εκατ. δολάρια περιουσία προς επένδυση. Η μελέτη διαπίστωσε ότι 6 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να αφήσουν κληρονομιά στην επόμενη γενιά και ότι τα παιδιά τους πρέπει να είναι οι μεγαλύτεροι δικαιούχοι.

Έξι στους 10 μελλοντικούς κληρονόμους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι μεγάλωσαν σε πλούσιες ή μεσοαστικές οικογένειες και σχεδόν οι μισοί, έχουν γίνει αποδέκτες κληρονομιάς.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στην δεκαετία του ’80, δεν είχαν σε μεγάλο ποσοστό την δυνατότητα να χτίσουν το μέλλον τους και να καταφέρουν να αποκτήσουν μεγάλη περιουσία λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και είναι οι περισσότερο ωφελούμενοι από την κληρονομιές. Συνεπώς, είναι λογικό οι γονείς τους ή οι παππούδες τους να τους αφήνουν τα λεφτά που εκείνοι κατάφεραν να κάνουν, ως μία επένδυση για το μέλλον τους, το οποίο στις μέρες μας είναι δυσοίωνο.