Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Διαβάζουμε για τα δύσκολα οικονομικά της. Για την αδυναμία διατήρησης των ενοριών και της πληρωμής των ιερέων της. Να όμως που όταν πρόκειται για την …εξέλιξη και τη δαπάνη χρημάτων σε έργα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν φείδεται χρημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εκκλησία προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για την ανάπτυξη υποδομής πληροφοριακών συστημάτων στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε κύριους τομείς εκκλησιαστικής Διοίκησης.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η θέση σε πλήρη λειτουργία ενός μικρής εμβέλειας υπολογιστικού κέντρου, με σκοπό την παροχή υπολογιστικής και αποθηκευτικής ισχύος στην Αναθέτουσα Αρχή και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο έργο φορείς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.845.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Ψηφιακή Σύγκλιση», «Μακεδονία-Θράκη», «Κρήτη – Νήσοι Αιγαίου», «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα -Ήπειρος», «Αττική» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης αλλά και από εθνικούς πόρους.