“Χρυσό” αποδείχτηκε το διαζύγιο του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ από την πρώην γυναίκα του, αφού ο πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Γενεύης επιδίκασε τη μισή περιουσία του ολιγάρχη στη σύζυγό του που κατοικεί στη Γενεύη, καθώς και την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του πρώην ζευγαριού, ηλικίας 13 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Temps, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Γενεύης αποφάσισε ότι η Ελένα Ριμπολόβλεβα θα λάβει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (δηλαδή 3,295 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, εκτός του μυθικού Σκορπιού, είναι και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό.

Το ζευγάρι, που παρέμεινε μαζί για 23 χρόνια και είχε ζήσει στην Κύπρο, ενώ βρισκόταν σε διάσταση από το 2008.  Η Ελένα διεκδικούσε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τον ιδιοκτήτη της AS Monaco, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριμπολόβλεφ έφτιαξε την περιουσία τους από την ποτάσα, πουλώντας την Uralkali, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες λιπασμάτων στον κόσμο. Απέκτησε την ομάδα Monaco το Δεκέμβριο του 2011 και ζει στο πριγκιπάτο. Αγόρασε το ελληνικό νησί Σκορπιός, που ανήκε στην Αθηνά Ωνάση, μια βίλα στο Μαϊάμι από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, και άλλη μία από τον ηθοποιό Γουίλ Σμιθ στη Χαβάη, όπως και μια έκταση στο Σεντ Τροπέ, στη νότια Γαλλία.

Η Ελένα Ριμπολόβλεβα είχαν ανακριθεί από την κυπριακή αστυνομία ανακρίνει η κυπριακή αστυνομία διότι θεωρείτο ύποπτη για την κλοπή ενός δακτυλιδιού με διαμάντι αξίας 25 έως 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Τελικά αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον της.