Από τα κέρδη στις απώλειες τα ασιατικά χρηματιστήρια, ράλι στις ιαπωνικές μετοχές, καθώς συμπιέχεται το γεν.

Ο κατασκευαστικός κλάδος της Κίνας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, ενώ, την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα απειλεί να προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή. Οι προμηθευτές της Apple μειώθηκαν, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τις χαμηλότερες πωλήσεις από το 2009.

Η Τoyota ενισχύθηκε 2,2%, η AAC Technologies Holdings Inc., η οποία κατασκευάζει μεγάφωνα για την Apple, υποχώρησε 6% στο Χονγκ Κονγκ. Η Tata Motors Ltd. υποχώρησε 7,8% στο Μουμπάι, μετά την ανακοίνωση της Jaguar Land Rover ότι η αύξηση των κερδών πιθανώς να φτάσει σε αδιέξοδο στο τρίτο τρίμηνο.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific υποχώρησε 0,1% στις 131,90 μονάδες. Αρχικά είχε κέρδη 0,1%, ενλω στη συνέχεια κατέγραψε απώλειες 0,4% .

Οι  μετοχές στην Ασία αντέστερψαν τα κέρδη, μετά την ανακοίνωση του επίσημου Πρακτορείου Ειδήσεων της Κορέας, ότι η Β. Κορέα θα προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή, με στόχο τις ΗΠΑ, οι οποίες άσκησαν πιέσεις για περαιτέρω κυρώσεις στα Ηνωμένα Έθνη.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,3%. Ο κινεζικός China’s Shanghai Composite Index υποχώρησε 1,1% , μετά από προηγούμενη άνοδο 1,8%, την οποία προκάλεσαν τα στοιχεία ιδιωτικής έρευνας επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα οποία ο κατασκευαστικός κλάδος στην Κίνα παρουσιάζει τους ταχύτερους ρυθμούς ανάκαμψης των τελευταίων δύο ετών.

Ο ιαπωνικός Japan’s Nikkei 225 ενισχύθηκε 1,3%, ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για συρρίκνωση των εξαγωγών κατά 5,8% τον Δεκέμβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το εθνικό νόμισμα υποχώρησε, θέτοντας τέλος στην άνοδο έναντι του δολαρίου των τελευταίων τριών ημερών.

Το γεν κατέγραψε περαιτέρω απώλειες μετά τις δηλώσεις του αν. υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας, Yasutoshi Nishimura, ότι η διόρθωση του γεν αό τα υψηλά “δεν έχει τελειώσει ακόμη”.  
Ο S&P/ASX 200 Index στην Αυστραλία ) ενισχύθηκε 0,5%. Ο νοτιοκορεατικός  Kospi Index σημείωσε απώλειες 0,8% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την οικονομική ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία υπολείπονταν των εκτιμήσεων. Στην Ταϊβάν, ο Taiex Index υποχώρησε 0,4%,