Λένε ότι “τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία ” και φαίνεται ότι παρά τα δισεκατομμύρια τους, ο Elon Musk της Tesla και ο Jeff Bezos της Amazon απλά δεν μπορούν να βρουν μια μέση λύση για τον έλεγχο της ιστορικής πλατφόρμας εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η SpaceX ( Musk ) και η Blue Origin ( Bezos ) σκοπεύουν να να κάνουν αλλαγές στο χρονοδιαγράμματα της μάχης τους για το διάστημα.

Σε μια μάχη δισεκατομμυριούχων, οι πρωτοπόροι στο Διαδίκτυο Jeff Bezos και Elon Musk βασίζονται σε εξέχοντες πρώην νομοθέτες για τον έλεγχο της ιστορικής εξέδρας εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.

Η SpaceX έχει ήδη παραδώσει στον σταθμό εξοπλισμό ύψους περί των 1,6 δισ. δολαρίων.

Η Blue Origin προσέλαβε δύο πρώην βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου επιστημών της Βουλής για να ασκήσουν πίεση ενώ δεκάδες νομοθέτες έχουν αντίθετες απόψεις για το θέμα αποστέλοντας επιστολές προς NASA.

Ο  Bezos, διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com ( AMZN ) , είναι στο Νο 17 στο δείκτη στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου , με εκτιμώμενη καθαρή αξία των $ 29,4 δις .

Ο Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Motors Α.Ε. ( TSLA ) και συν- ιδρυτής της PayPal Inc, είναι στο Νο 135 , με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία ύψους 8,8 δισ. δολαρίων .

Ο διαγωνισμός της ΝASA για την περιοχή εκτόξευσης ξεκίνησε τον Μάιο με την SpaceX και τη Blue Origin να ερίζουν για την μίσθωση του χώρου στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.