Δάνειο ύψους 525 εκατ. ευρώ από επενδυτές του εξωτερικού αναμένεται να λάβουν τα ΕΛΠΕ με τη συμφωνία να είναι πολύ κοντά, σύμφωνα με τηλεγράφημα  του πρακτορείου Bloomberg.
Η σχετική συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το μήνα, ανέφεραν οι πηγές.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επιτυχής προσπάθεια ελληνικής εταιρείας να αντλήσει κεφάλαια απ’ το εξωτερικό μέσα σε μία εβδομάδα, καταδεικνύοντας την στροφή του κλίματος απέναντι στο ελληνικό επιχειρείν εκτός συνόρων. Προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Τιτάν.

Στις 22 Νοεμβρίου τα ΕΛΠΕ είχαν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν συνολικά 750 εκατ. ευρώ μέσω της σύναψης δανείων που θα την βοηθούσαν να αναχρηματοδοτήσει πιστωτικές γραμμές που έληγαν στο δ΄ τρίμηνο του 2012 αλλά και το Φεβρουάριο του 2013. Τα υπόλοιπα 225 εκατ. ευρώ θα αντληθούν από εγχώριες πηγές, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Τα ΕΛΠΕ έχουν αναθέσει τη διαχείριση των δανείων στις HSBC Holdings, Eurobank Ergasias, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς και στις 22 Νοεμβρίου είχαν ανακοινώσει πως έχει ήδη εξασφαλισθεί συμμετοχή αναχρηματοδότησης για δάνεια ύψους άνω των €700 εκ. από τις διοργανώτριες Τράπεζες.

Σημειώνεται ότι το καθαρό χρέος των ΕΛΠΕ διογκώθηκε στα 2,4 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο χρήσης από 2,3 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.