Σύσταση “hold” και τιμή-στόχο 8,20 ευρώ δίνει η Eurobank Equities για τα ΕΛΠΕ, ξεκινώντας την κάλυψη της μετοχής.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα Ελληνικά Πετρέλαια πραγματοποίησαν μία σημαντική αλλαγή, μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της μονάδας στην Ελευσίνα που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του ομίλου, καθώς ο όμιλος είναι πλέον σε θέση να παράγει προϊόντα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας. Τα περιθώρια ανόδου τόσο για το 2014 όσο και για τα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να φέρουν αύξηση μέχρι 25% στα EBITDA, με αποτέλεσμα η τιμή στόχος να φθάσει μέχρι τα 13 ευρώ.
Οι αναλυτές της Eurobank Equities δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την ικανότητα των ΕΛΠΕ να περιορίσουν τις απαιτήσεις σε εργασιακό κεφάλαιο τα τελευταία πέντε χρόνια, σημειώνοντας πως ένα διατηρηθεί αυτή η δυναμική, η αξία των μετοχών θα μπορούσε να αυξηθεί έως και στα 11,35 ευρώ ανά μετοχή.
Η 12μηνη τιμή στόχος τα 8,2 ευρώ αντανακλά την πλήρη αποτίμηση της αγοράς για την αξία του ομίλου στα τρέχοντα επίπεδα.
Για το 2014 η χρηματιστηριακή αναμένει κέρδη 121,9 εκατ. ευρώ ,απο ζημίες 179,8 εκατ. φέτος και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη το 2015 στα 153,2 εκατ. ευρώ.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.