Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η απόδοση των γερμανικών ομολόγων έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια ισχυρή πτώση, με τους επενδυτές ουσιαστικά να πληρώνουν το γερμανικό κράτος για να κρατήσει τα λεφτά για τουλάχιστον 4 χρόνια.

Την Παρασκευή, τα γερμανικά ομόλογα “χτύπησαν” νέο ιστορικό χαμηλό, με το 10ετές γερμανικό ομόλογο, γνωστό και ως “bund”, να πέφτει στο 0,623%, την ώρα που η απόδοση του 4ετούς ομολόγου έπεσε στο -0,008%.

Όλα τα αμερικανικά ομόλογα με διάρκεια κάτω από αυτή των 4 χρόνων έχουν επίσης αρνητικό επιτόκιο, πράγμα που σημαίνει πως για τουλάχιστον 4 χρόνια οι επενδυτές πληρώνουν το γερμανικό κράτος για να πάρει τα χρήματά τους.

Το αμερικανικό 10ετές ομόλογο έχει απόδοση 2,1%, το οποίο την Παρασκευή βρέθηκε επίσης σε ιστορικό χαμηλό.

Το big story στις αγορές ήταν η μείωση στην τιμή του πετρελαίου, αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί και η μείωση της απόδοσης στα κρατικά ομόλογα.

Στην Ευρώπη, η απόδοση των κρατικών ομολόγων είναι σε χαμηλά, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει την καθοδική του πορεία ενώ η ανάπτυξη της οικονομίας παραμένει αναιμική.

Ο Jeff Gundlach, της  DoubleLine, σε συνέντευξή του, τον προηγούμενο μήνα στο CNBC, ανέφερε ότι δεν είναι καλό να είναι χαμηλή η απόδοση των ευρωπαϊκών ομολόγων.