Πρόοδο βλέπει η Credit Suisse σε επτά από τους οκτώ κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας στην νέα μηνιαία έκθεση της, που θα εκδίδει στο εξής αποκλειστικά για τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό Νότο. Η Credit Suisse βλέπει ενδείξεις δραστηριότητας που δείχνουν ότι επιβραδύνεται η συρρίκνωση της οικονομίας της Ελλάδας.

Η βιομηχανική παραγωγή άγγιξε τον Μάιο το 0,2% από -3,1% τον Ιανουάριο καθώς οι εσωτερικές παραγγελίες αρχίζουν να παρουσιάζουν ανάκαμψη.
Ο ρυθμός της μείωσης στις λιανικές πωλήσεις έχει επίσης σημειώσει επιβράδυνση και οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν σταθεροποιηθεί από τις αρχές του χρόνου, γεγονός που δίνει ενδείξεις ότι η εσωτερική ζήτηση δέχεται λιγότερες πιέσεις.
Οι δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δείχνουν ξεκάθαρα σημάδια βελτίωσης στα επίπεδα  του 2008/2009.

Πιο συγκεκριμένα, ο τομέας των υπηρεσιών απολαμβάνει μια γρήγορη ανάκαμψη. Ο τομέας του τουρισμού -που αντιστοιχεί στο 18% του ΑΕΠ της χώρας- αναμένεται να σημειώσει ισχυρά κέρδη αυτή τη χρονιά.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώνεται σταδιακά σε αντιστοιχία με μια μικρή επιβράδυνση στο ποσοστό ανεργίας το οποίο τώρα βρίσκεται στο 27%. Οι προσλήψεις υπερβαίνουν τις απολύσεις που θέτουν την βάση για μια υγιή αγορά εργασίας.  

Η Ελλάδα φαίνεται πως βρίσκεται σε αποπληθωρισμό. Ο πληθωρισμός τον Μάιο ήταν στο -1.0%.

Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν σταδιακά αυξηθεί αφού ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει απομακρυνθεί από τον περασμένο χρόνο. Οι καταθέσεις έχουν σημειώσει αύξηση 7% σε σχέση με το χαμηλό ρεκόρ του Αυγούστου του 2012. Η πρόσβαση στα δάνεια του ιδιωτικού τομέα είναι ακόμη απαγορευτική ωστόσο ο ρυθμός μείωσης έχει σημειώσει επιβράδυνση.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών μειώνεται με βραδύτερο ρυθμό τους τελευταίους μήνες και έχει σταθεροποιηθεί σε περίπου 2,5% του ΑΕΠ.
Η αύξηση των εξαγωγών είναι σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε θετικό έδαφος, ενώ οι εισαγωγές έχουν πρόσφατα συρρικνωθεί με ταχείς ρυθμούς.
Τα δημόσια οικονομικά φαίνεται να βρίσκονται σε καλό δρόμο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις/στόχους της ΕΕ και του ΔΝΤ για τον Ιούνιο.

Αθροιστικά το πρωτογενές έλλειμμα ανήλθε σε 1,5 δισ. ευρώ έναντι 3,3 δισ. πέρσι.
Το κράτος είχε έναν καλό έλεγχο των δαπανών, ενώ τα έσοδα συνέχισαν να υστερούν.