(upd 19.15)

Tην άρση, από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων (short selling) επί των μετοχών των εισηγμένων στο  Χρηματιστήριο Αθηνών τραπεζών, που συνθέτουν τον σχετικό δείκτη, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Επίσης, το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

• Τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών των μετοχών των εταιρειών «EURODRIP Ανώνυμος Βιομηχανική, Εμπορική και Γεωργική Εταιρεία» και «S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», μετά από σχετικό αίτημά τους, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 5 του Ν. 3371/2005.

• Την έγκριση αιτήματος του κ. Σταύρου Ψυχάρη για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί μετοχών της εταιρίας «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.», σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3461/2006.

• Την ανάκληση  της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «ΕΥΡΩ-ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΔ» με έδρα τον Δήμο Νίκαιας, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

• Την επιβολή προστίμων € 9.000 στον κ. Αντώνιο Καλλέργη, μέτοχο της «ΕΤΕΜ ΑΕ», € 9.000 στον κ. Αχιλλέα Καλλέργη, μέτοχο της «ΕΤΕΜ ΑΕ»,   € 7.500 στην κ. Αναστασία Ανδρεάδου, μέτοχο της «A.S. Company A.E.», €3.000 στον κ. Μάρκο Καλλέργη, μέτοχο της «ΕΤΕΜ ΑΕ»,  € 3.000 στην κ. Ελπινίκη Σαράντη, μέτοχο της «ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ» και € 3.000 στην «SALIX NOMINEES LTD», μέτοχο της «ΣΙΔΜΑ AE» για εκπρόθεσμη αναγγελία μεταβολής συμμετοχής τους επί των δικαιωμάτων ψήφου των προαναφερόμενων εταιριών, κατά παράβαση του ν.3556/2007.

Πηγή:www.capital.gr

 

Όπως ανέφερε από το πρωί το Newmoney.gr:

Την επαναφορά των ανοικτών πωλήσεων (short selling) και στις 5 τραπεζικές μετοχές (Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Attica Bank) αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (φωτ. ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Μποτόπουλος). Η απαγόρευση είχε ισχύ μέχρι και τη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου 2013. Ωστόσο σύμφωνα με τη Euroxx η άρση της απαγόρευσης μπορεί να τεθεί σε ισχύ ακόμα και από αύριο.

Σημειώνεται ότι η άρση της απαγόρευσης αφορά και τις συναλλαγές επί των παραστατικών τίτλων μετοχών (ADRs, GDRs) και επί warrants που αντιπροσωπεύουν οι μετοχές.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, το Σεπτέμβριο έρχονται νέες διαγραφές εισηγμένων που παραμένουν εκτός διαπραγμάτευσης για περισσότερους από 12 μήνες.