Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Για δεύτερο διαδοχικό μήνα αυξήθηκαν το Νοέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, ένδειξη πως η μείωση των τιμών πετρελαίου ενισχύει τις αγορές άλλων προϊόντων και στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και κατά 1,5% σε ετήσια.

Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για 0,3% αύξηση σε μηνιαίο επίπεδο.

Τα στοιχεία δείχνουν η καταναλωτική δαπάνη ήταν ενισχυμένη το τέταρτο τρίμηνο, ενδεχομένως αντανακλώντας την πτώση στις τιμές του πετρελαίου, η οποία επιτρέπει στα νοικοκυριά να δαπανήσουν χρήματα σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες.

Τέλος, η άνοδος φαίνεται πως πυροδοτήθηκε από την κατά 1,4% αύξηση στις πωλήσεις αγαθών εκτός των τροφίμων και της βενζίνης.