Κατά 0,4% αυξήθηκε τον μήνα Οκτώβριο ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, από 0,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ στην ΕΕ αυξήθηκε στο 0,5%, από 0,4% τον Σεπτέμβριο.
Εναν χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν στο 0,7% για την Ευρωζώνη και 0,9% για την ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Τον Οκτώβριο, αρνητικά ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (-1,8%), στη Βουλγαρία (-1,5%), στην Ουγγαρία και την Πολωνία (-0,3%) και η Ισπανία (-0,2%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (1,8%), την Αυστρία (1,4%) και τη Φινλανδία (1,2%). Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2014, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε οκτώ κράτη – μέλη, παρέμεινε στάσιμος σε τρία κράτη και αυξήθηκε σε δεκαέξι.
Οι τομείς που συνέβαλαν περισσότερο στην αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη ήταν τα εστιατόρια και τα καφέ (+0,08%), τα ενοίκια (+0,07%) και ο καπνός (+0,05%), ενώ στον αντίποδα, οι τομείς που συνέβαλαν στη μείωση του πληθωρισμού ήταν τα καύσιμα (-0,17%), οι τηλεπικοινωνίες (-1,10%) και το πετρέλαιο θέρμανσης (-0,09%).
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.