Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, τόνισε από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος. Να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο η κυβέρνηση έδωσε αγώνα με την τρόικα για να μείνει ζωντανή η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, είπε ότι είναι υπολογισμένη και υποστήριξε ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου.