Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων John Boehner έχουν περισσότεροι από 12 Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι θέλουν να σταματήσουν οι απόπειρες υπονόμευσης του νόμου για την υγειονομική μεταρρύθμιση και να επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Boehner φέρεται να καθοδηγείται από μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων που συντάσσεται με το υπερσυντηρητικό Κόμμα του Τσαγιού, το οποίο μάχεται κατά της μεταρρύθμιση του προέδρου Ομπάμα στην υγεία γνωστή και ως Obamacare.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. Μια διακομματική ομάδα από περίπου 40 βουλευτές διεξάγει ιδιωτικές συνομιλίες προκειμένου να καταλήξει σε συμβιβασμό και να τερματιστεί το αδιέξοδο που οδήγησε σε μερική αναστολή των λειτουργιών της κυβέρνησης, δήλωσε ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Reid Ribble.
Τουλάχιστον 15 Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν τον Boehner να δώσει το πράσινο φως για τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, το οποίο έχει ήδη περάσει στη Γερουσία και δεν περιλαμβάνει μέτρα που συνδέονται με το Obamacare.
Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο ο Boehner δήλωσε ότι αν “και έλαβε χώρα μια πολιτική συζήτηση” ο Ομπάμα αρνήθηκε να διαπραγματευτεί για το shutdown, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχουν δρομολογηθεί νέες πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης.
Σύμφωνα με δύο μέλη του Κογκρέσου που συμμετείχαν σε συναντήσεις με τον Boehner, ο πρόεδρος της Βουλής έχει δηλώσει ότι θέλει να μετατοπίσει τη συζήτηση σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για την αντιμετώπιση του χρέους η οποία θα διασφαλίζει επίσης ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση στο θέμα της αύξησης του ανώτατου ορίου του χρέους μέσα στο μήνα.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.