Η πρώτη ομοσπονδιακή δράση κατά του bitcoin, του εικονικού νομίσματος που έχει προκαλέσει πλήθος συζητήσεων, είναι γεγονός.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ που προσπαθούσε σταδιακά να περιορίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία του εικονικού νομίσματος, αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στο κλείσιμο του Mt. Gox, της μεγαλύτερης πλατφόρμας συναλλαγών του ψηφιακού νομίσματος, “παγώνοντας” τις συναλλαγές. 

Όσοι πόνταραν στο bitcoin, χρησιμοποιούσαν το Dwolla, ένα δίκτυο για πληρωμές αντίστοιχο του PayPal, για να προσθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς τους στο Mt Gox για να αγοράσουν Bitcoins. Την Τρίτη, το Dwolla ανακοίνωσε ότι είχε παγώσει το λογαριασμό του Mt. Gox, κατόπιν αιτήματος των ομοσπονδιακών αρχών. 

Δεδομένου ότι ο “πόλεμος” εναντίον του bitcoin ξεκίνησε, ειδικοί σχολίασαν στη Washington Post ότι με το κλείσιμο του opensource δικτύου, «δεν μπορεί να μπει το τζίνι πίσω στο μπουκάλι».

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις των φανατικών του εικονικού νομίσματος, που σχολίασαν ότι “δυστυχώς, η κοινότητα του Bitcoin πρέπει να αρχίσει το lobbying, και να ξεκινήσει την εκπαίδευση για τη δημιουργία των δικών της εκπροσώπων και ηγετών που θα χαράσσουν την πολιτική και θα διαδίδουν τα πλεονεκτήματα του Bitcoin. “

Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη αντιπάθεια που υπάρχει για τέτοιου είδους “αποθέματα”, όπως είναι και ο χρυσός και το ασήμι, είναι λογικό οι κεντρικές κυβερνήσεις να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά για να εμποδίσουν την εμφάνιση μίας επιπλέον εναλλακτική λύσης, σχολιάζουν αναλυτές.