Ηπιότερες του αναμενόμενου ήταν οι πιέσεις των τιμών στα γερμανικά εργοστάσια το Δεκέμβριο εξαιτίας του χαμηλότερου ενεργειακού κόστους, ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία στατιστικής.

Οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν 0,3% σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο και διαμορφώθηκαν 1,5% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε η υπηρεσία. Αντιστοίχως, οι οικονομολόγοι  που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν προβλέψει ότι οι τιμές θα ήταν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση και υψηλότερα 1,7% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011. Το 2012 στο σύνολο, ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού υποχώρησε στο 2,1%, χαμηλότερα από το 5,7% του 2011, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.

Οι χαμηλότερες πιέσεις των τιμών θα πρέπει να βοηθήσουν ώστε να περιοριστούν οι τιμές καταναλωτή, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 2% κατά μέσο όρο στο περασμένο έτος. Η επιβράδυνση είναι επίσης ευπρόσδεκτη από την ΕΚΤ, που στόχο έχει να περιορίσει τον πληθωρισμό στο σύνολο της ευρωζώνης σε ένα επίπεδο χαμηλότερο του 2% μεσοπρόθεσμα, αναφέρουν οι οικονομολόγοι.